Ελληνική ιθαγένεια μόνο με εξετάσεις: Τράπεζα θεμάτων εγκαινίασε ο Βορίδης

File Photo: Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
Τράπεζα θεμάτων για τις εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Γνώσεων για Πολιτογράφηση που θα δίνει την ελληνική ιθαγένεια, εγκαινίασε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Η επιτυχία στις σχετικές εξετάσεις είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεσης και η Τράπεζα Θεμάτων συνιστά ένα σημαντικό μέρος της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που καταβάλλει το υπουργείο Εσωτερικών για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και αδιάβλητου μηχανισμού, εναρμονισμένου στα πρότυπα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

Μέσω του μηχανισμού αυτού θα χορηγείται η Ελληνική Ιθαγένεια στους ενδιαφερόμενους που πληρούν στο ακέραιο τα απαιτούμενα κριτήρια μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την απόκτηση του Π.Ε.Γ.Π. μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων ακολουθώντας τις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr και ypes.gr/g-g-ithageneias/arxiki-selida/trapeza-thematon-pegp.

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει 300 θέματα ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικών θεσμών και πολιτισμού. Παράλληλα, περιλαμβάνονται 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου, 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση προφορικού λόγου και 50 θέματα για την παραγωγή προφορικού λόγου της ελληνικής γλώσσας.

Επισημαίνεται ότι η Επιστημονική Επιτροπή του Π.Ε.Γ.Π. θα αντλεί τα θέματα της κάθε εξεταστικής περιόδου μέσα από την προκαθορισμένη ύλη που περιλαμβάνεται στην Τράπεζα Θεμάτων, όπως ορίζεται παραπάνω.

Σύμφωνα με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής των εξετάσεων για Π.Ε.Γ.Π. ο πρώτος πανελλήνιος διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου 2021, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής.

Με πληροφορίες από υπουργείο Εσωτερικών
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Άνοιγμα αγοράς με ειδικό SMS: Το 1η έγινε 8η Μαρτίου μέσα σε λίγες ώρες και βλέπουμε

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal