Ελεύθεροι αφέθηκαν μαθητές που είχαν απαχθεί την περασμένη εβδομάδα από οικοτροφείο στη Νιγηρία

File Photo Οι απαγωγές μαθητών έχουν πληθύνει στη Νιγηρία. Στην φωτογραφία μαθήτριες που απήχθησαν από γυμνάσιο της χώρας. EPA/STR μέσω ΚΥΠΕ
Ένοπλοι απελευθέρωσαν σήμερα 42 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 27 μαθητές, που είχαν απαχθεί την περασμένη εβδομάδα από οικοτροφείο στην πολιτεία του Νίγηρα,.

Την περασμένη εβδομάδα 27 μαθητές, 3 μέλη του προσωπικού και 12 μέλη των οικογενειών τους απήχθησαν από ένοπλη συμμορία που εισέβαλε σε κυβερνητικό σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Καγκάρα στην πολιτεία αυτή γύρω στις 02:00 τη νύχτα. Ένα αγόρι σκοτώθηκε κατά την εισβολή των ενόπλων.

«Οι μαθητές που είχαν απαχθεί, το προσωπικό και οι συγγενείς του κυβερνητικού κολλεγίου της Καγκάρα απελευθερώθηκαν και τους υποδέχθηκε η κυβέρνηση της πολιτείας του Νίγηρα», δηλώνει ο κυβερνήτης της πολιτείας αυτής Σάνι Μπέλο σε μήνυμά του στο Twitter.

Οι απαγωγές για λύτρα από ένοπλες ομάδες, πολλές από τις οποίες φέρουν όπλα και χρησιμοποιούν μοτοσικλέτες, είναι συχνές σε πολλές πολιτείες στη βόρεια Νιγηρία.

Σε ξεχωριστή επιδρομή που έγινε χθες Παρασκευή στην πολιτεία Ζαμφάρα, ένοπλοι εισέβαλλαν τη νύχτα σε σχολείο θηλέων και απήγαγαν περισσότερες από 300 μαθήτριες.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαϊντουγκούρι, Νιγηρία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

“Αναληθή και απαράδεκτα” χαρακτηρίζει το Ριάντ τα συμπεράσματα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για τον Κασόγκι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: