Εκτός ελέγχου η πανδημία στην Γερμανία προειδοποιεί το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ

File Photo Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ Λόταρ Βίλερ EPA/ANDREAS GORA μέσω ΚΥΠΕ




Η υγειονομική κατάσταση λόγω της επιδημίας covid-19 στη Γερμανία “απέχει πολύ από το να χαρακτηρισθεί ελεγχόμενη”, καθώς εξαπλώνονται, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, τα παραλλαγμένα στελέχη του κορωναϊού, προειδοποίησε σήμερα ο διευθυντής του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

“Ο ιός δεν έχει κουραστεί ακόμη, αντίθετα, δέχεται μια ώθηση” με το βρετανικό και το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος, τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Λόταρ Βίλερ.

“Η κατάσταση απέχει πολύ από το να χαρακτηρισθεί ελεγχόμενη”, προειδοποίησε ο ίδιος, περιορίζοντας τις ελπίδες για μια γρήγορη άρση των περιοριστικών μέτρων απέναντι σ’ έναν ιό που έχει γίνει “πιο επικίνδυνος”.

Η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ είχε αφήσει χθες, Πέμπτη, ανοικτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί για την ανάσχεση της επιδημίας του κορωναϊού, κάνοντας λόγο για πιθανή επαναλειτουργία των σχολείων πριν το τέλος του μήνα.

Η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 γερμανικών κρατιδίων θα συναντηθούν την Τετάρτη για να συζητήσουν την πιθανότητα άρσης κάποιων περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Ωστόσο η εξάπλωση των νέων, παραλλαγμένων στελεχών του κορωναϊού θέτει εν αμφιβόλω το ενδεχόμενο αυτό.

Τα παραλλαγμένα αυτά στελέχη “δεν κυριαρχούν ακόμη” στη Γερμανία, σύμφωνα με τον Βίλερ. Το βρετανικό στέλεχος αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 6% των κρουσμάτων κορωναϊού που εντοπίζονται, όμως πλέον έχουν καταγραφεί κρούσματά του σε 13 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη Γερμανία 2,264 εκατομμύρια κρούσματα και 60.597 θάνατοι από covid-19.

Με πληροφορίες από AFP- Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Συνάντηση Μακρόν – Μέρκελ: Θα μιλήσουν για ευρωπαϊκή άμυνα και διατλαντικές σχέσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: