Έκτακτη σύσκεψη στο ΕΚΑΒ για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία – Με υπερπροσπάθεια η χθεσινή εφημερία

File Photo Γιατρός περπατά στους διαδρόμους του νοσοκομείου Αττικόν, /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ μέσω ΚΥΠΕ
Έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας  πραγματοποιείται στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ.

Η σύσκεψη κρίθηκε απαραίτητη λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγωγών κατά τη χθεσινή εφημερία σε νοσοκομεία και της Αττικής αλλά και της περιφέρειας. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι αφόρητη. Η χθεσινή εφημερία ειδικά στα νοσοκομεία της Αττικής βγήκε με υπερπροσπάθεια.

Χθες οι εισαγωγές στην Αττική έφτασαν τις 220 και τις 150 στην υπόλοιπη επικράτεια. Η κατάσταση θεωρείται ακόμα ελεγχόμενη, ωστόσο είναι μεγάλη η αγωνία και για ασθενείς και για τους υγειονομικούς.

Χθες ανακοινώθηκαν 1.790 κρούσματα στη χώρα μας, ενώ είχαμε 29 θανάτους συνολικά 6.439 νεκρούς. Επίσης 371 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στη σύσκεψη με επικεφαλής τον ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, παρευρίσκονται ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και η Υπεύθυνη Συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ Ιατρός Αναστασία Ζυγούρα.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με στόχο τον έλεγχο αλλά και τον βέλτιστο συντονισμό των σημερινών εφημεριών των υγειονομικών σχηματισμών του λεκανοπεδίου Αττικής και για αυτόν τον λόγο θα συνδυαστεί με ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη με όλους τους διοικητές των Νοσοκομείων της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Στόχος να αυξηθούν οι κλίνες για ασθενείς με κορωναϊό, κάτι που σημαίνει ότι θα αφαιρεθούν από τα γενικά περιστατικά. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να υπάρξει η διεύρυνση συνεργασίας μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ώστε να μεταφέρονται εκει γενικά περιστατικά και μην υπάρχουν “λιμνάζοντα” φαινόμενα σε λίστες αναμονής και οι πολίτες να έχουν σωστή περίθαλψη.

Με πληροφορίες από ert.gr, Ρούλα Κρικώνη
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Lockdown: Το ωράριο των σούπερ μάρκετ και αναλυτικά τα SMS – Tι θα ισχύσει την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: