Έκρηξη του τουρισμού αναμένεται το καλοκαίρι: Θα πραγματοποιηθεί η «απόβαση» των… μυρίων (Γερμανών)

Ψαρόβαρκα στη θάλασσα κατά τη δύση του ηλίου στο Ναύπλιο, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Με Τίτλο: «Κυβέρνηση και ταξιδιωτική βιομηχανία εκφράζουν την βεβαιότητα: Το καλοκαίρι θα γίνει έκρηξη ταξιδιών» του συντάκτη πολιτικών και οικονομικών θεμάτων Julius Böhm, η εφημερίδα Bild αναφέρει, μεταξύ άλλων πως, η κρίση του κορωνοϊού παρέσυρε και τον ταξιδιωτικό κλάδο, αλλά το καλοκαίρι του 2021 δίνει ελπίδες!

«Την πρώτη ζήτηση για ταξίδια θα την δούμε να εκδηλώνεται από το Πάσχα και μετά. Από τον Μάιο υπολογίζουμε μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιών στο εξωτερικό και το καλοκαίρι η διάθεση των Γερμανών για ταξίδια θα είναι και πάλι μεγάλη», δήλωσε στην BILD ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου DRV, Norbert Fiebig.

Ως προς αυτό ο Σύνδεσμος εκφράζει την ίδια άποψη με τον Εντεταλμένο για θέματα Τουρισμού της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, Thomas Bareiß (CDU), ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι πιστεύει πως «θα προκύψει έκρηξη ταξιδιών το καλοκαίρι».

Ο πολιτικός δήλωσε ακόμα: «Φυσικά και θα είναι και το 2021 έτος κρίσης». Οι ελπίδες του βασίζονται στο καλοκαίρι και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τα ταξίδια πιθανότατα θα είναι αρχικά και πάλι δυνατά προς τη Γερμανία και την Ευρώπη, και σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα προς απομακρυσμένες χώρες του εξωτερικού.

Με τους αυξανόμενους εμβολιασμούς και περισσότερα γρήγορα τεστ, τα ταξίδια θα μπορούσαν να καταστούν και πάλι βήμα προς βήμα δυνατά. Ο Bareiß είναι σίγουρος: Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη επιθυμία να ταξιδέψουν!

Αυτήν την ελπίδα διατηρεί και ο γερμανικός ταξιδιωτικός γίγαντας TUI. Εκπρόσωπός του δήλωσε στην BILD: «Αυτή η δήλωση του κ. Bareiß είναι σημαντική για τον κλάδο και δίνει προοπτική στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, τα ταξιδιωτικά γραφεία, τις αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία».

Η TUI επιβεβαίωσε επίσης την διάθεση των Γερμανών να ταξιδέψουν: «Οι αναλύσεις της αγοράς μας δείχνουν ότι υπάρχει τεράστια επιθυμία να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε και πάλι με χαλαρότητα, μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο με τον κορωνοϊό. Αυτό είμαστε σε θέση να το δούμε και κατά την αξιολόγηση των δεδομένων αναζήτησης στον ιστότοπό μας».

Σύμφωνα με την TUI, οι πιο σημαντικοί καλοκαιρινοί προορισμοί θα μπορούσαν να είναι η κλασική Ισπανία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Κύπρος και η Πορτογαλία –επομένως στην πρώτη γραμμή είναι η Μεσόγειος.

Μεγάλη ζήτηση υπολογίζεται ότι θα έχουν και προορισμοί, στους οποίους φτάνει κανείς με αυτοκίνητο, όπως η Αυστρία, η Ιταλία και η Κροατία, ενώ στη Γερμανία θα υπάρχει ζήτηση κυρίως για τις ακτές της Βαλτικής και την περιοχή των λιμνών στο Mecklenburg. Ο εκπρόσωπος της TUI είναι αισιόδοξος: «Για τις διακοπές Ιουλίου-Αυγούστου είναι πολύ πιθανό να κλειστούν πολύ γρήγορα οι θέσεις στα αεροπλάνα προς ορισμένους προορισμούς στην περιοχή της Μεσογείου».

Αλλά ακόμη και μια έκρηξη των ταξιδιών το καλοκαίρι δεν θα φέρει πίσω τον χαμένο τζίρο χειμώνα και φθινοπώρου, δήλωσε ο Πρόεδρος του DRV Fiebig: «Όσοι δεν είχαν την δυνατότητα να πάνε χειμερινές διακοπές δεν μπορούν τώρα να το αντισταθμίσουν. Γι’ αυτό και μεγάλο μέρος του χαμένου τζίρου λόγω του Lockdown δεν θα είναι δυνατόν να αντισταθμιστεί. Η ανάκαμψη των ταξιδιωτικών επιχειρήσεων θα διαρκέσει πολύ».

Σε κάθε περίπτωση, ο Bareiß δεν πιστεύει ότι θα καταγραφεί κύμα πτωχεύσεων: Η ταξιδιωτική βιομηχανία μπήκε στην κρίση του κορωνοϊού ενισχυμένη μετά από δέκα χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης. «Ελπίζω να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε σχετικά γρήγορα μια προοπτική». Αν συμβεί αυτό, πολλές επιχειρήσεις θα θυμηθούν εκ νέου τις παλιές τους επιτυχίες.

ΠΗΓΗ: Julius Böhm, εφημερίδα Bild 

Μιχάλης Ιγνατίου σε Omega TV: Συνεχίζονται τα τρικ της Τουρκίας, ο Μπάιντεν όμως δεν αστειεύεται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: