Έκκληση από τις αρχές στους πολίτες: Αποφύγετε τις μετακινήσεις, να ακολουθείτε τις οδηγίες…

Νεαροί περπατούν εν μέσω χιονόπτωσης στον Υμηττό, Αθήνα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Να αποφύγουν τις μετακινήσεις για την ασφάλειά τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καλεί τους πολίτες της Αττικής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με ανάρτησή του στο twitter.

“Ισχυρή χιονόπτωση τώρα στην Αττική, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις για την ασφάλειά σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Παραμένουν τα προβλήματα και σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και φθάνουν κατά τόπους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου. Δεν πραγματοποιούνται, επίσης, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Πόρο, ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές και τροποποποιήσεις των δρομολογίων που έχουν προκληθεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τρίτη τα σχολεία στην Π.Ε Λάρισας, λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με ανακοίνωση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη πόλη της Λάρισας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Λαρισαίων, τονίζοντας ότι «τα διδακτήρια στην συντριπτική πλειονότητά τους, δεν παρουσιάζουν προβλήματα, αφού οι αυλές είναι καθαρές από χιόνι και η πρόσβαση στα διδακτήρια γίνεται χωρίς προβλήματα».

Η απόφαση ελήφθη, με βάση τις προβλέψεις για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται σε συνδυασμό με την ανάγκη λήψης μέτρων στα σχολεία για τον κορονοϊό, όπως είναι το άνοιγμα των παραθύρων και ο αερισμός των αιθουσών.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι οι δημοτικοί και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί της πόλης θα λειτουργήσουν σήμερα για όσους γονείς επιθυμούν να πάνε τα παιδιά τους.

Κόκκινος συναγερμός: Πρόβλεψη για δεύτερο κύμα κακοκαιρίας χειρότερο από το προηγούμενο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: