Εκατομμύρια τα κρούσματα και χιλιάδες οι νεκροί από τον ιό στη Βραζιλία, στο Μεξικό, στη Χιλή και στην Κούβα

Παρά την πανδημία, οι οπαδοί της Φλαμένκο υποδέχονται τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στο γήπεδο Μαρακάνα, στο Ρίο Ιανέιρο. EPA, Antonio Lacerda




Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 68 ασθενείς με την COVID-19, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 3.618 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε ως εδώ τους 20.042 νεκρούς επί συνόλου 799.460 μολύνσεων.

Ο επιλεγόμενος δείκτης θετικότητας έφθασε το 7,23% σε εθνικό επίπεδο και στο 5% στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

Στη χώρα των περίπου 19 εκατ. κατοίκων διεξάγεται εκστρατεία ανοσοποίησης την 24η Δεκεμβρίου, η οποία μπήκε στη φάση του μαζικού εμβολιασμού την 3η Φεβρουαρίου. Ως προχθές Σάββατο, είχαν εμβολιαστεί πάνω από 2,82 εκατομμύρια άνθρωποι, κατά τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων οι 1,71 εκατ. ήταν άνω των 65 ετών.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.039 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 5 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 296 νεκρούς επί συνόλου 44.523 μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες είναι ο δεύτερος υψηλότερος αυτόν τον μήνα, μετά τα 1.065 που καταγράφηκαν τη 2η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγο στο υπουργείο Υγείας της Κούβας, τα 1.009 από τα νέα κρούσματα οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση, στην πλειονότητά τους στην Αβάνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, 5.046 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 26 σε κρίσιμη και 40 σε σοβαρή κατάσταση.

Η χώρα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων, ως πρότινος η καλή μαθήτρια της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, δυσκολεύεται να ελέγξει το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα, μολονότι η επιδημιολογική κατάσταση δεν συγκρίνεται με εκείνη σε άλλα κράτη της περιοχής.

  • Άλλοι 527 θάνατοι ασθενών από την COVID-19 σε 24 ώρες

Η Βραζιλία κατέγραψε 527 νέους θανάτους από την COVID-19 και 29.026 νέα κρούσματα την Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα αυτή της νότιας Αμερικής έχει καταγράψει συνολικά 246.504 θανάτους από τον κορονοϊό και 10.168,174 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.104 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 310 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, καθώς ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα έφθασε ως αυτό το στάδιο τους 180.107 νεκρούς επί συνόλου 2.041.380 μολύνσεων.

Πρόκειται για τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, που πιθανόν είναι υποτιμημένος, καθώς στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπραζίλια, Brazil – Σαντιάγο, Chile – Αβάνα, Cuba – Μεξικό, Mexico

Η Γάζα παρέλαβε χιλιάδες δόσεις εμβολίων κατά της Covid από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: