Δύο εκατομμύρια Αυστραλοί σε lockdown μετά τον εντοπισμό εγχώριου κρούσματος κορωναϊού στο Περθ

Ιατρικό προσωπικό κάνει τεστ για κορωναϊό σε οδηγούς αυτοκινήτων στο Περθ της Αυστραλίας που από σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2021 μπήκε σε πενθήμερο, αυστηρό lockdown. EPA / RICHARD WAINWRIGHT μέσω ΚΥΠΕ
Ξεκίνησε σήμερα στο Περθ της Αυστραλίας πενθήμερο, αυστηρό lockdown, το οποίο επηρεάζει περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος covid-19.

Αν και δεν έχουν αναφερθεί άλλες μολύνσεις, οι αρχές επέβαλαν lockdown στην κοινότητα στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας όταν ένας φύλακας σε ξενοδοχείο καραντίνας βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό.

Η κυβέρνηση της πολιτείας ανακοίνωσε ότι 66 άνθρωποι θεωρούνται στενές επαφές του φύλακα, αν και μέχρι στιγμής κανένας από όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ δεν έχει βρεθεί θετικός στον κορωναϊό.

“Συνολικά 13 στενές επαφές έχουν βρεθεί αρνητικές και από αυτές 11 υψηλού κινδύνου έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας για προληπτικούς λόγους”, δήλωσε ο Μαρκ ΜακΓκόουαν πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας.

Μεταξύ των ατόμων που χρειάστηκε να μπουν σε καραντίνα είναι αρκετοί Αυστραλοί πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο υπουργός Άμυνας, οι οποίοι μετέβησαν στην Καμπέρα από τη Δυτική Αυστραλία ενόψει της επανέναρξης των συνεδριάσεων του κοινοβουλίου την Τρίτη.

Μόλις έφτασαν στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, οι αρχές τους ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον ως την Παρασκευή και μετά να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ κορωναϊού.

Η Αυστραλία έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει την επιδημία covid-19, περιορίζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε σχεδόν 29.000 και των θανάτων σε 909, επιβάλλοντας άμεσα και δραστικά μέτρα, όπως αυτά που υιοθετήθηκαν στο Περθ, και αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα.

Η εμβολιαστική εκστρατεία κατά της covid-19 στη χώρα αναμένεται να ξεκινήσει αυτό τον μήνα.

Με πληροφορίες από Reuters- Xinhua μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Περθ, Αυστραλία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Πάνω από 20.000 νεκροί από την πανδημία στον Καναδά: Το Κεμπέκ η επαρχία με τον βαρύτερο απολογισμό

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: