Διαδικτυακή εκδήλωση για την Ελληνική γλώσσα από το τμήμα HJ-10 «Pericles» της ΑΧΕΠΑ

File Photo Screenshot https://ahepahellas.org/




Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, ο πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος και το ΔΣ του τμήματος HJ-10 «Pericles» της ΑΗΕΡΑ HELLAS D-25,

διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 (ώρα Ελλάδας) υπό την αιγίδα της ΑΗΕΡΑ ΗΕLLAS D-25 με θέμα: «Η Ελληνική Γλώσσα ως εργαλείο Πολιτιστικής Διπλωματίας στον 21ο αιώνα». Η ΑΗΕΡΑ πιστή στην προώθηση του Ελληνισμού, ασχολείται με το θέμα της Ελληνικής Γλώσσας στο σύγχρονο κόσμο.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom θα μιλήσουν οι:
Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Elias Allan Doufas, τέως πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Αυστραλίας, George Horiatis, Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, Γιάννης Κορίνθιος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας και εμπνευστής της Παγκόσμιας Μέρας Ελληνικής Γλώσσας, Lou Katsos, CEO της East Mediterranean Business Cultural Alliance (EMBCA), και ο Αλέξανδρος Κιτροέφ, Ιστορικός και Καθηγητής στο Haverford College.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του τμήματος Hj-10 «Pericles» Νίκος Παπαδόπουλος.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ (Η Φωνή της Ελλάδας) Νατάσα Βησσαρίωνος.

Zoom link: https://us02web.zoom.us/j/82294233633?pwd=bWd4ck9rZGpZbXZjM0taZXlvdFoxQT09
ID 82294233633
Passcode: 255390

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και από τη σελίδα της ΑΗΕΡΑ HELLAS στο fb
facebook.com/ahepa.hellas

Η ΑΗΕΡΑ είναι η μεγαλύτερη Ελληνοαμερικανική Οργάνωση και ιδρύθηκε στις 26 Ιουλίου 1922 στην Atlanta, Georgia των ΗΠΑ. Έκτοτε, αποτελεί τον θεματοφύλακα του Ελληνισμού για την ομογένεια, με πλούσια δράση στην προώθηση των ελληνικών αξιών (εκπαίδευση, κοινωνική ευθύνη, φιλανθρωπία, πολιτισμός, οικογένεια).  Μέλη της υπήρξαν τεράστιες προσωπικότητες, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Harry Truman και ο προκάτοχός του, πρόεδρος Franklin Roosevelt. Το επόμενο έτος, η ΑΗΕΡΑ θα μετρά έναν αιώνα λαμπρής παρουσίας, και αποτελώντας παράλληλα τη γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ελλήνων της Διασποράς.

Το  τμήμα 10 Παπάγου-Χολαργού με όνομα «Pericles»  είναι το τρίτο μεγαλύτερο τμήμα της ΑΗΕΡΑ HELLAS D-25.
Ιδρύθηκε το 2007 και έχει να παρουσιάσει αξιοσημείωτο έργο στους τομείς της φιλανθρωπικής δράσης, στην προώθηση θεμάτων που αφορούν τον Ελληνισμό και στην κοινωνική ευθύνη. Πρόεδρος του τμήματος είναι ο Ελληνοαμερικανός Νίκος Παπαδόπουλος ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν ως  Κυβερνήτης ΑΗΕΡΑ Eυρώπης και Κυβερνήτης ΑΗΕΡΑ Ελλάδας.

Με πληροφορίες από ert.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός συγγραφέας Χάρι Πετράκης [photo, video]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: