Διαδικτυακά μαθήματα για τον κυπριακό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών στη Λεμεσό

Διαδικτυακά μαθήματα ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στη Λεμεσό. ΚΥΠΕ




Με τη διεξαγωγή διαδικτυακών μαθημάτων για τον κυπριακό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ),

συνεχίστηκαν τα προγράμματα ένταξης που οργανώνει ο Δήμος Λεμεσού, στο πλαίσιο του έργου «Λεμεσός – μια πόλη, ο κόσμος όλος».

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι τα εκπαιδευτικά μαθήματα αποτέλεσαν πολύτιμο πλεονέκτημα για την υποστήριξη της ομαλής ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία και βοήθησαν στη βασική γνώση της ελληνικής γλώσσας και στην κατανόηση του πολιτισμού της Κύπρου και των εθίμων του νησιού. Επιπλέον, προστίθεται, τα μαθήματα είχαν ως στόχο την ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική κοινότητα και την αποδοχή της ποικιλομορφίας.

Σημειώνεται ότι, η πανδημία και η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν στάθηκε εμπόδιο στην υλοποίηση του προγράμματος ένταξης, καθώς τα μαθήματα έγιναν διαδικτυακά, κάθε Κυριακή, μέσω της πλατφόρμας ZOOM και διήρκεσαν από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την προθυμία να συνεχίσουν σε νέο κύκλο μαθημάτων που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, προστίθεται.

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει πως το έργο «Λεμεσός μια πόλη ο κόσμος όλος» υλοποιείται από το 2013, προσφέροντας υπηρεσίες για τη στήριξη της διαδικασίας ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική κοινωνία της Λεμεσού.

Η νέα περίοδος υλοποίησης του προγράμματος, που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, διαρκεί 18 μήνες, από τον Σεπτέμβριο 2020 μέχρι τον Φεβρουάριο 2022 και με προϋπολογισμό €200.000.

ΚΥΠΕ, Σταύρος Κονιώτης
Λεμεσός, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Oι εξαγωγές κυπριακών γεωργικών προϊόντων στην Κίνα σε συνάντηση Καδή-Κινέζου Πρέσβη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: