Δεν πέθανε από το δηλητήριο, θα τον… πεθάνουν στη νομιμότητα: Σε νέα δίκη ο Ναβάλνι

Φωτογραφία που διατέθηκε από την Υπηρεσία Τύπου του περιφερειακού δικαστηρίου Babushkinsky δείχνει τον Αλεξέι Ναβάλνι να προσάγεται με χειροπέδες για την επανάληψη της δίκης του στη Μόσχα, στις 12 Φεβρουαρίου 2021. EPA/BABUSHKINSKY DISTRICT COURT PRESS SERVICE μέσω ΚΥΠΕ




Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι προσήχθη και πάλι ενώπιον δικαστηρίου για την επανάληψη της δίκης του για δυσφήμηση, δέκα ημέρες μετά την καταδίκη του σε περίπου τρία χρόνια φυλάκισης.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε παρουσία του Ναβάλνι και με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν αναπτυχθεί γύρω από το δικαστικό μέγαρο.

Η υπεράσπιση ζήτησε από την έναρξη της συνεδρίασης από την πρόεδρο του δικαστηρίου να αποσυρθεί λόγω ανεπάρκειας και ο Αλεξέι Ναβάλνι της φώναξε από το γυάλινο κλουβί του «να πάει να κάνει μαθήματα».

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ο πολέμιος του Κρεμλίνου κατήγγειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης και την δικαστή για μεροληψία και υποταγή στην εξουσία.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι κατηγορείται για «δυσφημιστικές και υβριστικές δηλώσεις» κατά βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος συμμετείχε σε βίντεο της προεκλογική εκστρατείας για το δημοψήφισμα που κατέληξε στην ενίσχυση των εξουσιών του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ναβάλνι χαρακτήρισε όσους εμφανίσθηκαν σε αυτό το βίντεο «ντροπή του Έθνους» και «προδότες». Η δίκη ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου, με την εξ αποστάσεως κατάθεση του 94χρονου βετεράνου Ιγκνάτ Αρτιομένκο.

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Χωρίς τέλος οι διώξεις: Μετά τον Ναβάλνι, διεθνές ένταλμα σύλληψης για συνεργάτη του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: