Δεν χάνονται τα ραντεβού για το εμβόλιο: Πώς θα επαναπρογραμματιστούν, πώς θα ειδοποιηθούν οι πολίτες

File photo: Γιατρός προετοιμάζεται να εμβολιάσει πολίτη κατά την πρώτη μέρα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στο “Μέγα” εμβολιαστικό κέντρο στην Helexpo, Μαρούσι, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Στον τρόπο επαναπρογραμματισμού των εμβολιασμών που αναβλήθηκαν , εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σήμερα έχουν εμβολιασθεί 25.137 πολίτες με την προσέλευση να ξεπερνά το 89%.

Έχουμε ξεπεράσει τους 600.000 εμβολιασμούς με ποσοστό κάλυψης 5,71%.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν χθες εξαιτίας της κακοκαιρίας, είπε ότι ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης ώστε να μην χαθεί καμία δόση εμβολίου.

Όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες ημέρες και όλοι οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους τρεις ημέρες νωρίτερα, για την ώρα και ημέρα εμβολιασμού τους.

Για την ηλικιακή ομάδα 60-64 τα ραντεβού  θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα  Δευτέρα-Παρασκευή,  στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα του αρχικού ραντεβού.

Οι πολίτες που είχαν ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι  τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα-Παρασκευή με τον ίδιο τρόπο.

Η τρίτη κατηγορία των 75 και άνω καθώς και άλλες κατηγορίες των οποίων αναβλήθηκαν χθες τα ραντεβού οι εμβολιασμοί θα γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Κικίλιας: Πού πήγαν τα εμβόλια

Τη διαβεβαίωση ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τα ραντεβού όσων έχασαν τον εμβολιασμό λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών θα επαναπρογραμματιστούν άμεσα, αλλά και ότι δεν χάθηκε η πλειονότητα των πολύτιμων δόσεων των εμβολίων, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα «μας υποχρέωσαν να δράσουμε άμεσα για τους εμβολιασμούς και αναβάλλαμε εμβολιασμούς για την ίδια την προστασία των πολιτών», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και προσέθεσε ότι οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους για να εμβολιαστούν για την covid 19.

«Υπήρξε ο κίνδυνος να χαθούν εμβόλια με την κακοκαιρία, ιδίως δόσεις του εμβολίου της Phizer που έχει μία ιδιαιτερότητα στη φύλαξη» είπε ο υπουργός Υγείας, αλλά προσέθεσε ότι οι δόσεις που δεν χρησιμοποιήθηκαν αξιοποιήθηκαν -το τελευταίο εικοσιτετράωρο – καθώς εμβολιάστηκαν συμπολίτες μας που δεν είχαν ραντεβού, αλλά και όσοι προσήλθαν στα ήδη προγραμματισμένα ραντεβού.

Στην επιχείρηση αυτή των τελευταίων 24 ωρών, εμβολιάστηκαν 450 τρόφιμοι και εργαζόμενοι στο συγκρότημα των φυλακών Κορυδαλλού και αλλά 250 άτομα στο ΠΡΟΚΕΚΑ στην Αμυγδαλέζα.

«Μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα εμβολιάζαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος προσέθεσε ότι κάποιες δόσεις εμβολίων διατέθηκαν επίσης σε στρατιωτικούς από νοσοκομεία, επιχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Όλα αυτά έγιναν για «να μην χαθούν αυτές οι υπερ-πολύτιμες δόσεις εμβολίων», όπως χαρακτηριστικά είπε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στα 755 τα νέα κρούσματα κορωναϊού: 313 οι διασωληνωμένοι, 13 οι θάνατοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: