Χωρίς ρεύμα Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος, χιονίζει επί 30 ώρες στον Βόλο

File Photo: Χιονισμένο τοπίο στην ορεινή Αργολίδα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Δοκιμάζεται και η Μαγνησία από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας που συνεχίζει να σαρώνει την περιοχή, αφού δρόμοι έχουν κλείσει στο Πήλιο και στην Όθρυ, στις Σποράδες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση των νησιών και ο Βόλος είναι βυθισμένος σε χιόνι που ξεπερνά και τα 30 εκατοστά ακόμα και στο κέντρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά στην διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο από αργά χθες την νύχτα λόγω της πτώσης μεγάλων δένδρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που τροφοδοτούν την ηλεκτροπαροχή προς τις Σποράδες, με αποτέλεσμα και τα τρία νησιά να έχουν μεγάλα προβλήματα. Τα νησιά παραμένουν χωρίς ρεύμα για πάνω από 12 ώρες.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί και άλλη βλάβη στην ίδια περιοχή, που αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και που αφορούσε την ηλεκτροδότηση της Σκιάθου.

Στην χερσαία Μαγνησία τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο Πήλιο, όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει σε πολλά σημεία και το ένα μέτρο και παρά τις συνεχείς προσπάθειες των δεκάδων εκχιονιστικών μηχανημάτων σε πολλά σημεία η βατότητα των δρόμων είναι αδύνατη.

Μέσα στην πόλη του Βόλου, όπου η συνεχής χιονόπτωση ξεπερνά τις 30 ώρες και συνεχίζεται έστω και με μειωμένη ένταση, το ύψος του χιονιού έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ομαλή ζωή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, όπου όλη την νύχτα μηχανήματα εκχιονισμού καθάριζαν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες και υδροφόρες που ακολουθούσαν έριχναν και συνεχίζουν να ρίχνουν θαλασσινό νερό για να κρατηθούν οι δρόμοι σε ανεκτή και ασφαλή βατότητα.

Η ίδια εικόνα και στα βόρεια προάστια του Βόλου όπου οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες αφού το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά. Η θερμοκρασία στην πόλη του Βόλου στις 6.30 το πρωί ήταν στον -1 βαθμό και έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Με πληροφορίες από Εθνος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Χιονοπτώσεις και παγετός έχουν παραλύσει μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου στην ορεινή Πελοπόννησο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: