Μπόλονι: Ο Εμμανουηλίδης ζήτησε σχεδόν… κλαίγοντας να φύγει, στεναχωρηθήκαμε για Μεντόσα

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Λάζλο Μπολόνι . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Πολύ «γεμάτη» ήταν αυτή την εβδομάδα η καθιερωμένη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA ο Λάζλο Μπόλονι. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν περιορίστηκε μόνο στο αγωνιστικό σκέλος

και το επικείμενο ματς του Σαββάτου (06/02) με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 21η αγωνιστική της Super League, αλλά έκανε κι έναν απολογισμό για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες στο «τριφύλλι»:

Τις εσωτερικές «τριβές», τις μεταγραφές, την κίνηση για την απόκτηση του Μεντόσα που «χάλασε» την ύστατη ώρα, αλλά και τη μεταγραφή του Εμμανουηλίδη στη Φορτούνα Σιτάρντ, όπου τόνισε πως ο νεαρός επιθετικός ζήτησε σχεδόν… κλαίγοντας από τη διοίκηση να αποχωρήσει.

Για το θέμα Εμμανουηλίδη ο Ρουμάνος τεχνικός ανέφερε πως «…όλοι αυτοί οι νέοι παίκτες χρειάζονται παιχνίδια στα πόδια τους. Όταν έχεις τον Χατζηγιοβάνη, τον Αϊτόρ, τον Ενγκμπακοτό, τον Καμπετσή που παίζει και στις δύο πλευρές, τον Σαβιέρ που περιμένουμε να επιστρέψει και έχουμε και τον Εμμανουηλίδη, δηλαδή έξι οι παίκτες, είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο παίκτης βλέπει ότι είναι χλωμός από αυτή τη μεγάλη παρουσία παικτών.

Όλοι θα θέλαμε να έμενε, γιατί τον αγαπάμε τον Δημήτρη, αλλά σχεδόν… κλαίγοντας ζήτησε από τη διοίκηση του συλλόγου να τον αφήσουν να ακολουθήσει την τύχη του. Είναι ένας συμπαθέστατος νέος, του εύχομαι καλή τύχη και αν πετύχει, θα είναι καλό για τον Παναθηναϊκό». Για τις εντάσεις εντός των αποδυτηρίων ο Μπόλονι επιβεβαίωσε πως υπήρξαν «τριβές» και τόνισε πως το όλο θέμα έχει πια… λυθεί.

«Στη σύντομη περίοδο που πέρασε, υπήρχαν κάποιες εντάσεις και θέλω να αναφερθώ στις αλλαγές, όπως αυτές του ιατρικού τιμ. Υπήρξαν παίκτες που ήρθαν και έφυγαν και κατά τη γνώμη αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να υπάρξουν κάποιες σκέψεις όχι πολύ σωστές. Μερικές φορές μάλιστα γράφτηκαν και πράγματα τα οποία ξεπέρασαν την πραγματικότητα. Οτιδήποτε πρόβλημα υπήρξε, έχει εντελώς λυθεί.

Έχω δύο μηνύματα να πω σχετικά με αυτό. Το πρώτο είναι ότι οι παίκτες… μιλάνε στον αγωνιστικό χώρο κι εκεί πρέπει να μιλάνε. Στο γήπεδο. Το δεύτερο: Όταν φτάνεις σε μια ξένη χώρα και έχεις ένα πρόβλημα με τη γλώσσα, γιατί δεν γνωρίζω τα ελληνικά και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να μάθεις ογδόντα ονοματεπώνυμα στα ελληνικά, μπορεί να κάνεις λάθη. Για να είμαι ειλικρινής, θέλω αυτό να είναι το μεγαλύτερο μου πρόβλημα. Πως θα προφέρω τα ελληνικά ονόματα».

Αναλύοντας τις μεταγραφές που έγιναν κατά τη χειμερινή περίοδο, ο 67χρονος τεχνικός είπε: «Όσον αφορά τους δύο μέσους (σ.σ. Σανκαρέ και Νιάς), είναι θέσεις στις οποίες υποφέραμε περισσότερο. Και εδώ θέλω να αναφερθώ στους τραυματισμούς των Μπουζούκη και Κουρμπέλη. Αναφορικά με τον Κουρμπέλη, η παρουσία του στο κέντρο έφερνε την ασφάλεια, αλλά έκανε και δουλειά με την προώθηση της μπάλας. Με την τεχνική του μας έφερνε την ποιότητα στο επιθετικό κομμάτι και έκανε τις κάθετες πάσες. Επίσης ο Βέλεθ με τη δυναμική και το κουράγιο του, στάθηκε στο ύψος του και έδωσε καλές απαντήσεις, αλλά ο Βέλεθ παραμένει στόπερ.

Αναγκαστήκαμε να φέρουμε έναν ανασταλτικό μέσο, ο οποίος μπορεί να παίξει και ως στόπερ, αλλά είναι ένας ανασταλτικός μέσος με πολλές δυνατότητες. Ο Σανκαρέ που είναι ένα “εξαρο-οκτάρι”, περισσότερο “οκτάρι”, μπορεί να μας βοηθήσει στις κάθετες πάσες. Το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε τρεις παίκτες που βρίσκονται σε καλό επίπεδο και αναφέρομαι στους δύο νέους παίκτες μας και τον Μαουρίσιο και επιπλέον στον Αλεξανδρόπουλο που έχει ταχύτητα και περιθώρια εξέλιξης, όλες αυτές οι κινήσεις είναι προσπάθειες λογικής ενίσχυσης.

Αναφορικά με την επίθεση, ψάχνουμε μόνιμα μια λύση. Δεν θα ήθελα να πω ότι με τον Ενγκμπακοτό βρήκαμε τον εξαιρετικό και ιδιαίτερο παίκτη, αλλά δεδομένης της κατάστασης και της περιόδου, θεωρώ ότι μπορέσαμε να φέρουμε λίγο φρέσκο αέρα στο ρόστερ. Παράλληλα αναγκαστήκαμε να αποχαιρετήσουμε κάποιους παίκτες. Το ρόστερ μας παραμένει με 34 παίκτες και ακόμα είναι μεγάλο, αλλά όπως έχω πει στην ανάπτυξη μιας κατάστασης, πρέπει να κρατήσουμε μια λογική».

Από εκεί και πέρα ο Μπόλονι μίλησε ακόμη στο συνδρομητικό κανάλι:

-Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο:

«Είναι ένας αξιόλογος αντίπαλος με μια επιθετική γραμμή, η οποία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε όλους. Είναι μια ομάδα με εμπειρία και είναι ένας δύσκολος αντίπαλος.

Ο Ατρόμητος είναι δυνατή ομάδα στις αντεπιθέσεις και εμείς έχουμε κακή ανάμνηση από αυτές τις αντεπιθέσεις. Η δική μας ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη και πρέπει να κάνουμε έναν πολύ καλό παιχνίδι για να μπορέσουμε να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι».

-Για το αν είναι έτοιμοι οι νεοαποκτηθέντες για να αγωνιστούν απέναντι στον Ατρόμητο:

«Δεν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι όλοι θα είναι στο γήπεδο, αλλά μπορώ να πω ότι οι δύο-τρεις θα είναι στο φύλλο αγώνα. Αλλά επιτρέψτε μου να διευκρινίσω κάτι. Για άλλη μια φορά το βασικό είναι να μένουμε με το κεφάλι στους ώμους και τα πόδια στη γη και να μην αρχίσουμε να έχουμε φαντασιώσεις. Η λύση για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά υπάρχει και βρίσκεται στα αποδυτήρια μας. Έτσι λοιπόν θαρρώ ότι οι παίκτες θα δώσουν ένα συν, αλλά ο πυρήνας είναι οι παίκτες που ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα».

-Για το αν υπολογίζει τον Νιάς ως βασικό:

«Θέλω να πιστεύω ότι με τη δυναμική του θα μπορέσει να βοηθήσει την πρώτη ομάδα. Όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει το μέλλον. Έχει ταλέντο, δύναμη, αθλητική παιδεία, αλλά πρέπει να υιοθετήσει τη νοοτροπία του παιχνιδιού μας, της χώρας, του συλλόγου, να ωριμάσει, αλλά από εκεί και πέρα όλα αυτά χρειάζονται μια διαδικασία».

-Για το ενδεχόμενο να είχε αποκτηθεί και ο Μεντόσα:

«Με το “αν” θα μπορούσαμε να πάμε πολύ μακριά. Δεν έγινε αυτή η μεταγραφή. Είχα πει ότι πρέπει να κρατήσουμε μια λογική στις μεταγραφές. Αυτή τη λογική την κρατήσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Μεντόσα δεν ήρθε, αλλά το να έχεις τέσσερις εξτρέμ νομίζω ότι είναι ένας σωστός αριθμός. Στεναχωρηθήκαμε λίγο για τη μη έλευση του Μεντόσα, αλλά το “πακέτο” θα ήταν πολύ παχύ».

-Για το αν θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός στη μεταγραφική αγορά των ελεύθερων:

«Νομίζω ότι έχουμε τελειώσει τις μεταγραφές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

 

Αγγαρεία έκανε η ΑΕΚ στη Ριζούπολη: Έχασε με 2-1 αλλά προκρίθηκε στο Κύπελλο Ελλάδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: