Αθλητική εφημερίδα Marca: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία

File Photo: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο. EPA, PAULO NOVAIS μέσω ΚΥΠΕ




Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα «με λεπτομερείς υπολογισμούς ιστορικών αρχείων» που εξετάστηκαν από την ισπανική εφημερίδα  Marca, είναι από  χθες ο κορυφαίος  σκόρερ σε όλη την ιστορία του ποδοσφαίρου.

Με τα δύο γκολ που σημείωσε με τη Γιουβέντους εναντίον της Ίντερ, στην πρώτη τους ημιτελική αναμέτρηση για το ιταλικό κύπελλο, έφτασε τα 763 γκολ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ξεπερνώντας τα 762 του Τσεχο-Αυστριακού Γιόζεφ Μπίτσαν και του θρυλικού Πελέ.

Παρόλο που υπάρχει μεγάλη διαμάχη σχετικά με τον αριθμό γκολ των Μπίτσαν και Πελέ, ξεκάθαρος είναι εκείνος του Πορτογάλου διεθνή επιθετικού: 5 γκολ σε 31 παιχνίδια με τη Σπόρτινγκ, 118 σε 292 συναντήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 451 σε 438 παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 87 σε 111 με τη Γιουβέντους και 102 σε 170 συμμετοχές με την εθνική Πορτογαλίας.

Διάφορες άλλες πηγές, σύμφωνα με τη Marca, όπως η «RSSSF» (Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation), δίνουν στον Μπίτσαν έως και 805 γκολ, όμως η ισπανική εφημερίδα μετράει μόνο γκολ σε επαγγελματική κατηγορία.

Στην 4η θέση, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, βρίσκεται ο Ρομάριο, ενώ 5ος με 720 γκολ είναι ο Λιονέλ Μέσι, ο μοναδικός  που μπορεί να απειλήσει το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δ. Καρακώστας

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Τι έσοδα έχουν διεθνώς οι σύλλογοι και τι κερδίζουν την εποχή της πανδημίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: