Αντιπαράθεση για άθλιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο: Συζήτηση εντυπώσεων και όχι ουσίας

o Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλάει από το βήμα της Βουλής και ο πρωθυπουργός τον παρακολουθεί από τα κυβερνητικά έδρανα ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Μια ακόμη συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, πέρασε στην ιστορία χωρίς να καταγραφεί κάποιο ισχυρό θετικό μήνυμα προς την κοινωνία.

Τα όποια αποσπασματικά στοιχεία, τοποθετήσεις και ανακοινώσεις τόσο από την πλευρά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που δίνουν τον τόνο σε τέτοιου είδους συζητήσεις χάθηκαν μέσα σε αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις για το ποιανού οι συνεργάτες και φίλοι έχουν κάνει τις αθλιότερες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Ξεκινώντας τη δεύτερη τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η συζήτηση δεν τοποθετήθηκε στο σωστό της πλαίσιο, τονίζοντας ότι τουλάχιστον τρεις αρχηγοί δεν αφιέρωσαν τον απαιτούμενο χρόνο στην ουσία του θέματος.

Ανεβαίνοντας για δεύτερη φορά στο βήμα της Ολομέλειας, κατά τη συζήτηση προς ενημέρωση του Σώματος για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας εμμέσως τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη που μόλις είχε ολοκληρώσει την πρωτολογία του, απευθύνθηκε στον κ. Τσίπρα και του είπε ότι είναι αυτός που τον είχε υπουργό κι ας μη γελά κάτω από τη μάσκα του.

Απευθυνόμενος επίσης στον επικεφαλής του ΜέΡα25, είπε «δεν ξέρω κ. Βαρουφάκη πότε είστε χειρότερος, όταν μιλάτε εντός ή εκτός κειμένου».

Γιατί το #MeToo ξεκίνησε στην Ελλάδα τώρα και όχι πριν από κάποια χρόνια και γιατί η κ. Μπεκατώρου μίλησε σε μια συζήτηση όχι τυχαία αλλά οργανωμένη από την κυβέρνηση, ρώτησε ο πρωθυπουργός τους υπόλοιπους αρχηγούς.

Απαντώντας ο ίδιος τόνισε ότι το έκαναν τώρα γιατί τα θύματα «αισθάνθηκαν ότι έχουν τη δυνατότητα και την ασφάλεια να πουν την ιστορία τους και δεν το έκαναν νωρίτερα γιατί αισθάνονταν αδύναμοι απέναντι σε κάποιους ισχυρούς».

Τόνισε ότι ως κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα πως καθένας μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια, να αντιμετωπίσει, με το τεράστιο θάρρος που χρειάζεται, το θύτη του και να πάψει να αισθάνεται ενοχές. Επεσήμανε πως για τους λόγους αυτούς ακριβώς η κυβέρνηση κατέθεσε μία σειρά από προτάσεις. Ένα πλαίσιο εννέα προτάσεων για το οποίο όπως είπε περιμένει παρεμβάσεις και από τους υπόλοιπους συνομιλητές του ώστε να γίνει καλύτερο. Αποκάλυψη υπάρχει, δεν υπάρχει συγκάλυψη τόνισε.

  • Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ζήτησε να δώσει σαφή απάντηση για το ποιο είναι το ένοχο μυστικό το οποίο συνδέει τον ίδιο με την κ. Μενδώνη που δεν του επιτρέπει να την αποπέμψει.

«Να πάρετε κ. Τσίπρα διακριτές αποστάσεις από τις χυδαιότητες μέρους του δημοσίου λόγου, για τις οποίες υπήρχε σαφώς υποκίνηση από τον δικό σας χώρο» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος επίσης στον κ. Τσίπρα.

«Περιμένω να το κάνετε στην δευτερολογία σας» τόνισε και συμπλήρωσε: «έχετε τη δυνατότητα να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές, ή μήπως είστε δέσμιος μιας πολιτικής, από την οποία δεν μπορείτε να ξεφύγετε».

Λαζαρίδης και Πολάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη.

«Ζήτησα προσωπικά από τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη να ανακαλέσει για την αναφορά του περί κίναιδων και ανακάλεσε γιατί αυτή η κυβέρνηση τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Εσείς θα ζητήσετε από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει για τις αναρτήσεις του; θα αποδείξετε επιτέλους πως Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο; Εδώ είμαστε. Κάντε το», είπε.

«Στις 6 Φεβρουαρίου 13.42 δημοσιεύεται η καταγγελία του Νίκου Σ., ανατριχιαστική, γροθιά στο στομάχι στο 2020mag.gr. Η παραίτηση του κ. Λιγνάδη έγινε δεκτή από την υπουργό Πολιτισμού πέντε ώρες μετά αν και η καταγγελία ήταν ανώνυμη» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε στη συνέχεια πως από τη στιγμή που η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη η ανάμιξη των πολιτικών σταματά.

Δική μου ευθύνη η παραμονή Μενδωνη

«Η πολιτική ευθύνη για την παραμονή της κ. Μενδώνη στην κυβέρνηση είναι δική μου κ. Τσίπρα αλλά θα ανέβετε σ’ αυτό το βήμα και θα μας πείτε ποιο είναι το ένοχο μυστικό που μας συνδέει», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα του 2021 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του 2011, ή του 2016 και τόνισε πως «κανείς στην Ελλάδα του 2021 δεν δικαιούται να ζει στο φόβο και στη σιωπή κι αυτό είναι το μήνυμα που θα βγει απ’ αυτή την αίθουσα όταν θα σβήσουν τα φώτα και καταλαγιάσει η τραχύτητα του πολιτικού διαλόγου.

Τόνισε όμως κλείνοντας και την αποτρεπτική διάσταση της προσπάθειας που γίνεται επισημαίνοντας: «και στο μέλλον όποιος σκέφτεται να ασκήσει εξουσιαστική βία αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Εάν διανοηθεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις θα αναμετρηθεί με τις συνέπειες του. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την χώρα».

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: κρατείστε την Μενδώνη…

Είχατε την ευκαιρία να κάνετε μια στοιχειώδη αυτοκριτική και να αναλάβετε μια στοιχειώδη πολιτική ευθύνη, δεν το πράξατε, είπε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό.

Ανέφερε, απαντώντας στον πρωθυπουργό,  ότι η Σοφία Μπεκατώρου πρωτοέκανε την καταγγελία της σε εκδήλωση που οργάνωσε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και όχι σε εκδήλωση της κυβέρνησης.

«Επιμείνατε στο ότι δεν μπήκαμε στην ουσία των ζητημάτων. Για εσάς η ουσία των ζητημάτων είναι το διαδίκτυο», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα και να το καταδικάσουμε όλοι μαζί».

Υπογράμμισε ότι όμως υπάρχει και ένα θετικό, τονίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσε να αναδειχτούν σειρά από κρίσιμες δημόσιες καταγγελίες για προσπάθειες συγκάλυψης σε κρίσιμα θέματα, σε μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη διακυβέρνηση σας».

  • «Από την περίφημη κομπίνα του “σκόιλ ελικίκου ” του κ. Βρούτση μέχρι τα πτυχία που δεν είχε ο κ. Διαματάρης που αναγκαστήκατε να τον διώξετε, μέχρι τις μάσκες αερόστατα, μέχρι τα ατοπήματα σας στην Πάρνηθα και την Ικαρία, βγήκαν από το διαδίκτυο και όχι από κάποιο μεγάλο κανάλι», είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι όταν βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο, ατοπήματα δικά του ή της κυβέρνησης του να έχουν μια ευρύτερη δημοσιότητα καθώς το διαδίκτυο φουντώνει, τότε παρεμβαίνει ακόμα και στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος το θέμα της κ. Μενδώνη  είπε ότι το κρίσιμο ζήτημα της συνεδρίασης σήμερα είναι γιατί δεν αποπέμπεται.

«Κι αυτό εσείς πρέπει να το απαντήσετε, όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Στις 6 του μήνα υπήρχε η καταγγελία και στις 8 η κ. Μενδώνη έλεγε ότι ο Λιγνάδης δεν άντεξε τις φήμες και ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για αυτό και δεν προχωράμε στη διερεύνηση της υπόθεσης. Μας λέτε ότι δεν προχωρήσατε γιατί δεν υπήρχε μηνυτήρια αναφορά. Αλλά εκείνη την ημέρα ο δικηγόρος του Νίκου Σ. ζητούσε από τον Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Δεν τις ακούσατε τις δηλώσεις; Και στις 15 του μήνα ο κ. Ταραντίλης έλεγε ότι η παραίτηση Λιγνάδη έγινε για προσωπικούς λόγους; Κι όταν έγινε μήνυση για μη παραγεγγραμμένο αδίκημα η κ. Μενδώνη είπε ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Και πως «μας εξαπάτησε». Αλήθεια ποιους;

  • Μήπως δεν διώχνετε την κ. Μενδώνη για να μην πει μετά ότι αυτή δεν ήξερε τον κ. Λιγνάδη κι άλλοι της είπαν να τον διορίσει;»

Απαντώντας στις αναφορές του πρωθυπουργού να καταδικαστούν οι υβριστικές αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Μου ζητάτε παραιτήσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μου επιρρίψατε ευθύνες για την ατμόσφαιρα στο διαδίκτυο. Κάνατε αναφορά στον κ. Λαζαρίδη ενώ δεν κάνατε ούτε μία αναφορά για την αθλιότητα του κ. Χρυσοχοϊδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι.
Θα ήθελα να με ενημερώσει η κ. Αγαπηδάκη για τη δουλειά που κάνει στα ανήλικα. Αν όμως δέχεται η ίδια να μιλά με εγκληματικά ανήθικους, και δολοφόνους. όπως μας χαρακτήριζε τότε.
Να αναφερθούμε στα γνωστά τρολ του διαδικτύου; Μιλάμε για στελέχη σας, όχι για δημοσιογράφους. Αδωνις Γεωργιάδης, Ρωμανός. Που έλεγαν ότι ήρθαν τα ΟΥΚ να με σώσουν και μας χαρακτήριζαν συμμορία. Αυτοί είστε. Σας τα χαρίζω»

Εδωσε, παράλληλα, στα πρακτικά παλιότερες αναρτήσεις της κ. Αγαπηδάκη με χαρακτηρισμούς κατά του ιδίου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ έκανε αναφορές σε αναρτήσεις του κ. Γεωργιάδη και του κ. Ρωμανού. Απέφυγε, πάντως, να απαντήσει στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού να ζητήσει από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει τις αναρτήσεις τους, όπως έκανε αυτός στην περίπτωση του Μακάριου Λαζαρίδη.

Κλείνοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε και πάλι στην υπουργό πολιτισμού. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτό που συμβαίνει με την κ. Μενδώνη στον χώρο του Πολιτισμού είναι μια «μικρή επανάσταση». «Κρατήστε την. Κρατήστε την. Να ξέρετε όμως, θα βρείτε απέναντί σας αυτό το μέτωπο, που είναι μέτωπο της κοινωνίας», «ακόμη και φωτισμένοι άνθρωποι της δεξιάς θα είναι απέναντί σας», ανέφερε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μητσοτάκης στη Βουλή: Κάλυψε Μενδώνη, ζήτησε από Τσίπρα να αποκηρύξει τους χυδαιολόγους

Αλέξης Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Ανεχθήκατε και προσπαθήσατε να συγκαλύψετε το σκάνδαλο Λιγνάδη

Πυρά κατά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ από ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ στη συζήτηση για το ελληνικό #MeToo

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: