Ανησυχία στο Παρίσι: Τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν την πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν συζητά με ηλικιωμένους που περιμένουν να εμβολιαστούν, σε νοσοκομείο στα περίχωρα του Παρισιού. EPA / THOMAS SAMSON μέσω ΚΥΠΕ




Η παραλλαγή του κορωναϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και είναι περισσότερο μεταδοτική εκπροσωπεί σήμερα το 39% των νέων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού.

Οπως δήλωσε σήμερα ο Ζιλ Πιαλού,  ειδικός λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο Τενόν της γαλλικής πρωτεύουσας “η κατάσταση είναι ανησυχητική”,

Ο κ. Πιαλού  μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM επισήμανε ότι από αυστηρά υγειονομικής πλευράς δεν βλέπει πως θα μπορούσε η Γαλλία να γλιτώσει ένα νέο λοκντάουν.

Από την πλευρά του, ο ειδικός λοιμωξιολόγος και μέλος της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση, Μπρουνό Λιμά, δήλωσε ότι οι περισσότερο μεταδοτικές παραλλαγές του κορονοϊού εξαπλώνονται στη Γαλλία, αλλά η εξάπλωσή τους επί του παρόντος δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θεωρούνταν αρχικά.

“Για την ώρα έχουμε την αίσθηση ότι η εμφάνιση αυτών των παραλλαγών είναι τρόπον τινά περιορισμένη”, είπε ο Λινά στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Εκτίμησε μάλιστα ότι το παραλλαγμένο στέλεχος κορωναϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία αντιστοιχεί στο περίπου 30-35% των κρουσμάτων στο Παρίσι και στην Ιλ ντε Φρανς, ενώ εκείνο που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική αντιστοιχεί στο 2-3% των κρουσμάτων σε όλη την χώρα.

Με πληροφορίες απο Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Κάναμε λάθη, λέει η Φον Ντερ Λάιεν: Εφικτό, όμως, να εμβολιαστεί το 70% των Ευρωπαίων ως το καλοκαίρι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: