Στον εισαγγελέα ο Σπύρος Μπιμπίλας: Έρευνα για όλες τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης [videos]

File photo: Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. screenshot via YouTube
Στην Δικαιοσύνη πλέον μεταφέρεται η υπόθεση των σεξουαλικών κακοποιήσεων, εκβιασμών, παρενοχλήσεων και κάθε είδους εξουσιαστικών πράξεων βίας στο χώρο του Θεάτρου.

Η εισαγγελία ανοίγει «φάκελο σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου» – έρευνα η οποία διευρύνει την έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει, μετά τις δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος επιφανούς ηθοποιού και σκηνοθέτη.

  •  Την ίδια ώρα γινόταν γνωστό ότι συνεδρίασε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για τις καταγγελίες σε βάρος του Γιώργου Κιμούλη και του Πέτρου Χαϊάλη και από βδομάδα θα κληθούν οι ίδιοι ή συνήγοροί τους να παραλάβουν τους σχετικούς φακέλους με τις καταγγελίες.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι πλέον ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των δύο μηνύσεων, ανοίγει την έρευνα και καλεί ως μάρτυρα τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα.

  • Ο κ. Μπιμπίλας καλείται από τον εισαγγελικό λειτουργό, τη Δευτέρα το πρωί, να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται και σχετίζονται με τον ήδη μηνυόμενο ηθοποιό -σκηνοθέτη.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας θα ζητήσει από τον μάρτυρα να του γνωστοποιήσει επίσημα, υπό την θεσμική ιδιότητα που κατέχει, όσες καταγγελίες έχουν παραληφθεί από το Σωματείο Ηθοποιών για πράξεις που παραμένουν ενεργές ποινικά , δηλαδή δεν έχουν παραγραφεί, προκειμένου να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Με την κλήτευση του κ. Μπιμπίλα και τη διπλή της στόχευση, εφόσον καλείται να εισφέρει στοιχεία όχι μόνο για την υπόθεση του προσώπου που έχει ήδη καταμηνυθεί, αλλά και για κάθε άλλη καταγγελία σοβαρών πράξεων βίας που δεν έχουν παραγραφεί, η Εισαγγελία ουσιαστικά δηλώνει πως η έρευνα διευρύνεται προς κάθε καταγγελλόμενο πρόσωπο από τον χώρο του θεάτρου για “ζωντανές πράξεις” εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας.

Στόχος της Εισαγγελίας είναι κάθε καταγγελία να αξιολογείται με επί της ουσίας έρευνα και εφόσον προκύπτουν ικανά στοιχεία να σχηματίζεται δικογραφία για τέλεση αξιόποινης πράξης με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προσώπου που καταγγέλλεται.

Σημειώνεται πως με δηλώσεις του ο κ.Μπιμπίλας έχει επιβεβαιώσει ότι το ΣΕΗ έχει κατακλιστεί από καταγγελίες ηθοποιών, ανδρών και γυναικών, για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, ενώ επίσης έχει τονίσει πως είναι πολλοί ακόμη αυτοί που δεν έχουν μιλήσει.

Κιμούλης και Χαϊκάλης καλούνται από το Πειθαρχικό του ΣΕΗ

Σύμφωνα με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, οι ίδιοι ή οι δικηγόροι τους θα κληθούν την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΗ για να παραλάβουν τον φάκελο με τις καταγγελίες που δέχτηκαν από τους καταγγέλλοντες συναδέλφους τους.

Όσον αφορά στην καταγγελία που έκαναν οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου για γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό, οι υποθέσεις έχουν γίνει επτά.
Αυτό σημαίνει πως ακόμα τέσσερις γυναίκες έχουν καταγγείλει σε δικηγόρο τον εν λόγω κύριο και έχουν απευθυνθεί στο Σωματείο για να σχηματιστεί φάκελος.

Επίσης, στην περίπτωση του γνωστού σκηνοθέτη- ηθοποιού που κατήγγειλαν η Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη, όπως ειπώθηκε στην ίδια εκπομπή οι καταγγελίες έχουν φτάσει τις 19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Τζούλη Βινιεράτου/in.gr
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Βασίλης περιγράφει στην Ελεωνόρα τα πάθη του: Πώς τον βίασε στα 15 του γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: