Αν συνεχίσουμε έτσι, πιθανόν να μην γίνει παράταση της καραντίνας, λέει ο Ταραντίλης

File photo: Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Πιθανόν να μην χρειαστεί παράταση του λοκντάουν πέραν της 28ης Φεβρουαρίου εφόσον τα στοιχεία της πανδημίας συνεχίσουν να είναι θετικά, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, αναφέροντας παράλληλα ότι τον Μάρτιο με την επιτάχυνση των εμβολιασμών θα μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ.

“Εκτιμάται ότι με τον εμβολιασμό τόσο των μεγαλύτερων σε ηλικία συμπολιτών μας, όσο και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, θα αρχίσει, από το Μάρτιο, να μειώνεται ο κίνδυνος πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και από τον Απρίλιο που θα έχουμε σύμμαχο και τον καιρό, η κατάσταση ως προς τη μεταδοτικότητα του ιού θα βελτιωθεί σημαντικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ταντίλης και πρόσθεσε:

“Αυτή τη στιγμή, ο εμβολιασμός, συνεχίζεται κανονικά για τις ηλικίες των 75 ετών και άνω, τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί έως τώρα καθώς και για τις ηλικίες 60 έως 64 ετών που εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca».

Επεσήμανε ότι «στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας με σοβαρά νοσήματα που διακρίνονται -σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών- σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα χαρακτηρίζεται ως «πολύ υψηλού κινδύνου νόσησης από Covid-19» και θα αρχίσει να εμβολιάζεται -κάθετα- χωρίς δηλαδή ηλικιακή κατηγοριοποίηση, αμέσως μετά την ηλικιακή ομάδα 75-79».

Και πρόσθεσε: «Η δεύτερη ομάδα χαρακτηρίζεται ως «αυξημένου κινδύνου» και θα αρχίσει να εμβολιάζεται μετά την ηλικιακή ομάδα 60-64 με σειρά προτεραιότητας που θα καθορίζεται με βάση την ηλικία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του lockdown είπε ότι αν τα στοιχεία συνεχίσουν να είναι θετικά και να μην υπάρχει επιβάρυνση του ΕΣΥ τότε ελπίζουν ότι δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νομοσχέδιο κατά του πινγκ – πονγκ ευθυνών και μείωση στο ηλεκτρικό για τους παθόντες εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: