«Αδειάζουν» τον Ακάρ στρατιωτικοί κύκλοι και η πραγματικότητα: Άσκηση με ΝΟΤΑΜ η δήθεν παρενόχληση του «Τσεσμέ»

File photo: O Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, EPA, TURKISH DEFENCE MINISTRY HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




«Αδειάζουν» τους ανυπόστατους ισχυρούς της Άγκυρας και του ίδιου του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στρατιωτικοί κύκλοι από το Ελληνικό Επιτελείο

καθώς όπως σημειώνουν στην ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου διεξήχθη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, για την οποία είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ (Α0350/21) στις 9 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή πέντε ημέρες πριν την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX για τις υδρογραφικές έρευνες του Cesme.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι στην άσκηση συμμετείχαν 29 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία απογειώθηκαν στις 13:30 και ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα περίπου στις 14:40, μάλιστα όπως σημειώνεται με ιδιαίτερο νόημα τα Ελληνικά μαχητικά δεν έφεραν CHAFF ή FLARES (θερμοβολίδες αποφυγής βλήματος).

Η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, διεξήχθη μεταξύ Αγ. Ευστρατίου – Κυρα Παναγιάς και νότια, μέχρι τα Ψαρά. Την ίδια στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η άσκηση στην αέρα, το υδρογραφικό Cesme έπλεε στη βόρεια πλευρά της περιοχής όπου παράτυπα δέσμευσε η Άγκυρα, δυτικά από τη Λήμνο.

Πάντως πηγές από το Επιτελείο ξεκαθαρίζουν και κάτι ακόμη, θέλοντας να μην αφήσουν σκόνη που επιχείρησε να σηκώσει η Άγκυρα, λέγοντας ότι το πλησιέστερο ίχνος Ελληνικού αεροσκάφους από το Τουρκικό πλοίο ήταν στα 10 ναυτικά μίλια, ενώ και το ύψος πτήσης τους ήταν 19.000 πόδια.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται ο καθένας την αγωνιώδη προσπάθεια που κάνει η Τουρκία ώστε να ρίξει λάδι στη φωτιά αλλά και να βρει τον τρόπο να σηκωθεί από το τραπέζι των διερευνητικών…

HELLAS JOURNAL

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Νέα χοντρά ψέματα του εισβολέα Ακάρ: F-16 δήθεν του παρενοχλουν το Τσεσμέ που πλέει πειρατικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: