Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στα Χανιά και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Άνδρες του υπουργείου Υγείας παραλαμβάνουν για αποθήκευση τις πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό το οποίο έφτασε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα με φορτηγό- ψυγείο μέσω Προμαχώνα Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας μέσω ΚΥΠΕ




Ξεκίνησε τη Δευτέρα ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Η διαδικασία που ξεκίνησε στις 8 το πρωί και εξελίσσεται ομαλά ενώ πρώτοι εμβολιάστηκαν νοσηλευτές του Νοσοκομείου .

Τα εμβόλια έφτασαν στο ΠΑΓΝΗ, χθες Κυριακή, με ευθύνη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, το νοσοκομείο Ρεθύμνου και στο Λασίθι.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έως τις 20 Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του νησιού.

Επίσης ξεκίνησαν στις 7.45 το πρωί οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χανίων. H διαδικασία πραγματοποιήθηκε ομαλά και θα εξελιχτεί έως και το απόγευμα. Σήμερα, αναμένεται να γίνουν συνολικά 150 εμβολιασμοί υγειονομικών με προτεραιότητα όσων εργάζονται σε ΜΕΘ και στην μονάδα Covid-19 .

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Επιτέλους μπαίνουν τα πράγματα σε σειρά: Αρχίζει ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: