«Ξαναχτύπησε» ο ανεκδιήγητος Τούρκος απόστρατος: Η Ελλάδα είναι μία χώρα… κακομαθημένη

File Photo Ένα ακόμα δείγμα της μεγαλομανίας που έχει καταλάβει τον πολιτικό κόσμο της Τουρκίας το παρ ολίγον… αεροπλανοφόρο που τελικά έγινε ελικοπτεροφόρο TCG Anadolou που βρίσκεται υπό ναυπήγηση/Defence Ministry TR
Την κάθετη αντίθεσή του με διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξέφρασε ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ, θεωρητικός της επονομαζόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας», του δόγματος δηλαδή που παράνομα θέλει ένα μεγάλο τμήμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, νησιά, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ να ανήκουν στην Άγκυρα.

Ο απόστρατος που οι απόψεις του αγγίζουν συχνά τα όρια του γελοίου, σε συνέντευξή του στην ακροδεξιά εφημερίδα Sözcü  δήλωσε: «Στη Λωζάνη Τουρκία και Ελλάδα είχαν συμφωνήσει τα χωρικά ύδατα να είναι 3 μίλια. Αλλά η Ελλάδα το 1936 με νόμο που ψήφισε, τα επέκτεινε στα έξι μίλια. Η Τουρκία το 1964 τα  επέκτεινε και αυτή όπως η Ελλαδα στα 6 μίλια. Καθώς το θαλάσσιο δίκαιο δίνει το δικαίωμα για 12 μίλια, η Ελλάδα θέλει να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος. Η Τουρκία αντιτίθεται σε αυτή τη στάση της Ελλάδας. Διότι η εφαρμογή των 12 μιλίων θα εμφανίσει μία κατάσταση σε βάρος της Τουρκίας.

Η πρόσκληση προς την Ελλάδα παρά τη κακομαθημένη και ασυμβίβαστη στάση της, δεν έχει κανένα νόημα. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί τις διερευνητικές συνομιλίες ως όχημα επιβολής των θέσεων της στην Τουρκία. Υπάρχει κάτι το σαφές. Η Ελλάδα και οι χώρες – ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμούν να στριμώξουν την Τουρκία στην Ανατολία. Η Τουρκία γεωπολιτικά, πολιτικά και οικονομικά, είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της σε Αιγαίο και Μεσόγειο»,  όπως τονίζει.

Μάλιστα επιχειρώντας να ερμηνεύσει τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πως η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας, σημείωσε πως δεν περιμένει να υπάρξει αποτέλεσμα στο νέο κύκλο διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο απόστρατος ναύαρχος είχε ζητήσει να αλλάξει όνομα το Αιγαίο , προξενώντας διεθνώς γέλωτα, καθώς υποστηρίζει ότι αποτελεί φυσική προέκταση της Ανατολίας.

ΗJ με πληροφορίες από sozcu.com.tr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Επεκτατισμός μέχρι γελοιότητας: Τα Αντικύθηρα είναι τουρκικά – Να διοριστεί σε αυτά Τούρκος «κρατικός διαχειριστής»

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: