Βρετανία: «Το lockdown βοηθάει στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

File photo: Eισαγωγή ασθενούς με κορωναϊό στο Royal London Hospital. οι μεταλλάξεις του ιού προβληματίζουν τις αρχές στη Βρετανία. EPA, ANDY RAIN
To lockdown στην Αγγλία βοηθάει ως έναν βαθμό στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον, μια ημέρα μετά την καταγραφή από τη χώρα ημερήσιου αριθμού ρεκόρ θανάτων από την Covid-19.

Ερωτηθείς σχετικά με μια έρευνα επιπολασμού του πανεπιστημίου Imperial του Λονδίνου, που έδειξε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώθηκε κατά τις πρώτες ημέρες του lockdown, ο υπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει εξετάσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

“Από τα στοιχεία που βλέπουμε προκύπτει ότι πράγματι έχει επίπτωση σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση ενός βαθμού πίεσης στο ΕΣΥ”, δήλωσε ο Γουίλιαμσον στο Sky News.

Αναφορικά με τα σχολεία ο ίδιος είπε ότι είναι ασφαλή και ότι θα ενημερωθούν δύο εβδομάδες νωρίτερα προτού ανοίξουν και πάλι.

Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχουν στοιχεία πως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δεν είναι περισσότερο ευάλωτοι από άλλες κατηγορίες πολιτών.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Μυστική σύσκεψη στις Βρυξέλλες για την πανδημία: Κίνδυνος η Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει Βρετανία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required