Βυθίστηκε ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα: Τουλάχιστον δύο νεκροί από το ναυάγιο

File photo: Φορτηγό πλοίο. photo via amna.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ)




Ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο βυθίστηκε σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τη διάσωση περίπου 15 ναυαγών, μελών του πληρώματος.

«Δύο μέλη του πληρώματός του ανασύρθηκαν νεκρά από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, περίπου 15 μέλη του πληρώματος βρίσκονται σε τρεις σωσίβιες λέμβους. », είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαρτίν (βόρεια) Σινάν Γκιουνέρ.

«Οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι άσχημες και περιπλέκουν τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων διάσωσης, όμως θα βγούμε στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο Γκιουνέρ, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Γκιουνέρ επισήμανε πως επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εξαιτίας των οποίων οι διασώστες αρχικά δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το πλήρωμα. Όπως συμπλήρωσε, ζητήθηκε η συνδρομή ιδιωτικών σκαφών.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαρτίν περιέγραψε πως τα μέλη του πληρώματος, όλοι τους ρωσικής υπηκοότητας, επιβαίνουν σε σωσίβιες λέμβους, οι οποίες είναι ορατές από απόσταση 600-700 μέτρων από την ακτή και ότι πλοίο του πολεμικού ναυτικού εστάλη για να τους προσεγγίσει.

«Στην περίπτωση που δοθεί η δυνατότητα να πετάξουμε, ζητήσαμε την αποστολή ενός ελικοπτέρου», εξήγησε.

Καμία άλλη πληροφορία δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν σχετικά με το ναυάγιο του πλοίου, το οποίο περιγράφουν οι τουρκικές αρχές ως ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίων.

Στην περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι και υπάρχουν σφοφρές χιονοπτώσεις . Λόγω της κακοκαιρίας η ορατότητα είναι περιορισμένη στο σημείο.

με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Εκτός λειτουργίας λόγω συναγερμού ο νέος πυρηνικός σταθμός Astravets στη Λευκορωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: