Βεβαίωση αρνητικού τεστ ζητά η Αμερική από τους ταξιδιώτες που θέλουν να μεταβούν στη χώρα

FILE PHOTO: A Delta Air Lines McDonnell Douglas MD-88 tail number N964DL (T) takes off for Gerald R. Ford International Airport behind a taxiing Delta Air Lines Boeing 767-300 tail number N179DN (B) at Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport in Atlanta. EPA, MATT CAMPBELL




Όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να μεταβούν στις ΗΠΑ αεροπορικώς θα πρέπει να παρουσιάζουν από την 26η Ιανουαρίου βεβαίωση ότι υποβλήθηκαν σε τεστ για τον SARS-CoV-2 με αρνητικό αποτέλεσμα για να τους επιτρέπεται η επιβίβαση στην πτήση, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Η εξέταση αυτή θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση για τις ΗΠΑ. Οι αεροπορικές εταιρείες εντέλλονται να επαληθεύουν ότι πράγματι οι ταξιδιώτες έχουν υποβληθεί σε τεστ πριν από την επιβίβαση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ, δικαιολόγησαν αυτή την αλλαγή πολιτικής επικαλούμενη ότι εντοπίζονται παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, ανάμεσά τους ορισμένα που αποκαλύπτεται ότι είναι πιο μολυσματικά.

Οι ΗΠΑ είχαν ήδη ανακοινώσει στα τέλη του Δεκεμβρίου την εφαρμογή αυτού του μέτρου για τους ταξιδιώτες που ήθελαν να μεταβούν στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τη στιγμή που οι ΗΠΑ είναι ήδη αντιμέτωπες με έξαρση (της πανδημίας), αυτή η υποχρέωση για τους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων θα συμβάλλει να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού ενώ εργαζόμαστε για να εμβολιαστούν οι Αμερικανοί», επιχειρηματολογούν τα CDC στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Οι αρχές θυμίζουν εξάλλου τη σύστασή τους οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται εκ νέου σε εξέταση τρεις ως πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους στην αμερικανική επικράτεια και να τίθενται σε απομόνωση για επτά ημέρες μετά το ταξίδι.

«Τα τεστ δεν εξαλείφουν πλήρως τους κινδύνους, αλλά σε συνδυασμό με μια περίοδο καραντίνας στο σπίτι και καθημερινών προληπτικών μέτρων όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση μπορεί να καταστήσουν τα ταξίδια πιο ασφαλή», συνόψισε ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, ο διευθυντής των CDC.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Απαγόρευση αεροπορικών μετακινήσεων στους εισβολείς του Καπιτωλίου ζητά ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Γερουσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: