Τρίτο στο παγκόσμιο ρεκόρ το Μεξικό: Πάνω από 155.000 θάνατοι και 1,82 εκατ. τα κρούσματα

Οι ιδιοκτήτες των κλαμπ και οι εργαζόμενοι σε αυτά, ζητούν από την κυβέρνηση του Μεξικού να επιτρέψει το άνοιγμά της. EPA, Mario Guzman




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες 1.506 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 18.670 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Τα θύματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έφθασαν έτσι τους 155.145 νεκρούς επί συνόλου 1.825.519 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ο απολογισμός της πανδημίας στο Μεξικό ξεπέρασε πλέον αυτόν που καταγράφεται στην Ινδία (153.847 θάνατοι μέχρι χθες Πέμπτη), κατά συνέπεια το λατινοαμερικάνικο κράτος κατατάσσεται πλέον στην τρίτη θέση αυτής της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης. Μόνο οι ΗΠΑ και η Βραζιλία έχουν ανακοινώσει υψηλότερους αριθμούς θανάτων ως τώρα.

Κι αυτό ενώ κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα.

  • Έφθασε στη χώρα η πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τον νέο κορονοϊό

Η Βολιβία παρέλαβε χθες Πέμπτη μια πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, του Sputnik V, η οποία θα αξιοποιηθεί για την ανοσοποίηση μελών του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Βολιβιανό αεροσκάφος πήγε για να παραλάβει το φορτίο στο Μπουένος Άιρες, όπου είχε φθάσει από τη Μόσχα, διευκρίνισε η κυβέρνηση του προέδρου Λουίς Άρσε.

Η διανομή των εμβολίων αυτών σε όλη τη χώρα θα αρχίσει σήμερα Παρασκευή, ενημέρωσε ο Χόρχε Ρίχτερ, εκπρόσωπος του προέδρου.

Αυτές οι πρώτες 20.000 δόσεις είναι μέρος της ποσότητας 5,2 εκατ. δόσεων που η Λα Πας συμφώνησε με τη Μόσχα να αγοραστούν τον Δεκέμβριο και αναμένεται να παραδοθεί κατά φάσεις μέχρι τον Μάρτιο.

Η Βολιβία έχει επίσης παραγγείλει κάπου πέντε εκατ. δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και παράγεται στην Ινδία από το Serum Institute.

Ακόμη, η Λα Πας αναμένει πέντε εκατ. επιπλέον δόσεις αυτού του τελευταίου εμβολίου μέσω του μηχανισμού COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η χώρα των 11,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει ως εδώ 10.160 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 208.070 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

  • Σχεδόν 12.300 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 390 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 12.270 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 2.067.575.

Το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 390 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 52.913 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Σχεδόν 606.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην πρωτεύουσα Μπογοτά, σε συνοικίες της οποίας επιβλήθηκαν εκ νέου αυστηρά περιοριστικά μέτρα ως τα τέλη του τρέχοντα μήνα.

Η Κολομβία, που πλήττεται σκληρά από το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, αναμένει να λάβει στις αρχές Φεβρουαρίου μια πρώτη παρτίδα δόσεων εμβολίων των Pfizer/BioNTech.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico – Λα Πας, Bolivia – Μπογοτά, Colombia

Συμφώνησαν να επιδιώξουν την αναζωογόνηση της διμερούς σχέσης Ε.Ε.-ΗΠΑ, οι κ. Μπλίνκεν και Μπορέλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: