Τριμερής άσκηση ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ στη Σούδα [εικόνα]

File photo: Φρεγάτα και εξειδικευμένοι διασώστες συμμετέχουν στην άσκηση Έρευνας και Διάσωσης που πραγματοποιήθηκε, εντός της θαλάσσιας περιοχής ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού και των δύο χωρών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΕΘΑ, STR
Συνεκπαίδευση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της Ελλάδας, της Κύπρου και των ΗΠΑ ξεκίνησε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σούδας, στην Κρήτη.

Όπως ανακοινώθηκε, η τριμερής άσκηση έχει ως σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας, συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των δυνάμεων που συμμετέχουν.

Τριμερής διακρατική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων με δυνάμεις της Ελλάδας της Κύπρου και των ΗΠΑ διεξήχθη στη Σούδα. Πηγή φωτογραφίας ΓΕΕΘΑ

Παράλληλα, η άσκηση στοχεύει στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της ανταλλαγής εμπειριών των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της Ελλάδας με φίλες και σύμμαχες χώρες.

Η άσκηση σχεδιάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και συντονίζεται από τη διακλαδική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Μετά τα Rafale έρχονται και οι φρεγάτες: Τι διακυβεύεται μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal