Τραμπ φύγε: Ακόμη και Ρεπουμπλικάνοι του ζητούν να παραδώσει την εξουσία, παραπομπή για ανταρσία λέει η Πελόσι

Πλακάτ «Τραμπ 2020» βυθίζεται και η αντανάκλαση του Καπιτώλιου των ΗΠΑ στο Θόλο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ. EPA, GAMAL DIAB




H Βουλή και η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών επικύρωσαν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Έτσι νέος πρόεδρος της υπερδύναμης είναι ο Τζο Μπάιντεν και νέα αντιπρόεδρος η Κάμαλα Χάρις.

Παρά ταύτα ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να μιλάει για «νοθεία», την ώρα που ακόμη και κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι θεωρώντας ότι προσβάλει το κόμμα και παίζει προσωπικά παιχνίδια, τον κατηγορούν για την εισβολή στο Καπιτώλιο και τους νεκρούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Να αναλάβει ο Πενς

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να παραιτηθεί από τον Λευκό Οίκο, αλλιώς να απομακρυνθεί από το αξίωμά του, λέγοντας ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς πρέπει να αναλάβει καθήκοντα για να εξασφαλιστεί μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας στον εκλεγμένο Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Για προδοσία τον κατηγορεί ο Μπαρ

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ, Ουίλιαμ Μπαρ, κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο για «προδοσία» μετά την χθεσινή εισβολή υποστηρικτών του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Η ενορχήστρωση ενός όχλου για την πίεση του Κογκρέσου είναι ασυγχώρητη», δήλωσε ο Μπαρ στην ανακοίνωσή του που δημοσίευσαν το Associated Press και το Politico. «Οι χθεσινές ενέργειες του προέδρου αποτελούν προδοσία της προεδρίας και των υποστηρικτών του», πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας εξοργιστική και ποταπή την βίαιη εισβολή στο κτίριο του Καπιτωλίου.

Ο Μπαρ, που αποχώρησε από το πόστο του τον περασμένο μήνα, ήταν από τους πιο στενούς συμμάχους του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

Παραιτήθηκε η Τσάο

Η υπουργός Συγκοινωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών, Ελέιν Τσάο, παραιτήθηκε από τη θέση της λόγω της εισβολής των οπαδών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Την είδηση μετέδωσαν οι ανταποκριτές του CNN στο Λευκό Οίκο.
Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι η κ. Τσάο είναι η σύζυγος του Ρεπουμπλικανού προέδρου της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ.

Δήλωσε πως η παραίτησή της θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα. Η επίθεση «με προβλημάτισε έντονα με έναν τρόπο που απλά δεν μπορώ να παραβλέψω», τόνισε.

Προσφυγή στην 25η τροπολογία ζήτησε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Άνταμ Κίνζιγκερ

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Άνταμ Κίνζιγκερ ζήτησε σήμερα την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος προκειμένου να απομακρυνθεί από το αξίωμά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα αφότου οι υποστηρικτές του μεγιστάνα εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

“Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πρόεδρος έχει χάσει την επαφή, όχι μόνο με τα καθήκοντά ή ακόμη και με τον όρκο του, αλλά και με την ίδια την πραγματικότητα”, ανέφερε σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Twitter.

Μπάιντεν: Ο Τραμπ επιτέθηκε στη Δημοκρατία

Επίθεση εναντίον της δημοκρατίας, την οποία υποκίνησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε την εισβολή στο Καπιτώλιο ο Δημοκρατικός, εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάνοντας λόγο για μια από τις «σκοτεινότερες ημέρες» στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν, σε ομιλία του από το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, αποκάλεσε επίσης «εγχώριους τρομοκράτες» τους υποστηρικτές του Τραμπ που μπήκαν δια της βίας στο κτίριο. Ο Τραμπ «υποδαύλισε μια επίθεση χωρίς έλεος εναντίον των θεσμών» και επιχείρησε να χρησιμοποιήσει έναν όχλο «για να φιμώσει τις φωνές των Αμερικανών ψηφοφόρων», τόνισε, επισημαίνοντας με νόημα ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι οι αντιρατσιστές διαδηλωτές θα είχαν «πολύ διαφορετική» αντιμετώπιση σε σύγκριση με τους οπαδούς του Τραμπ που έσπειραν το χάος στην Ουάσινγκτον. «Αν ήταν μια διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter, θα τους είχαν αντιμετωπίσει πολύ διαφορετικά από το νευριασμένο πλήθος που επιτέθηκε στο Καπιτώλιο. Το ξέρουμε όλοι ότι είναι αλήθεια και είναι απαράδεκτο», υπογράμμισε.

Πελόσι: Φεύγεις ή σε παραπέμπουμε για ανταρσία

Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι ζήτησε να εκδιωχθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία με την χρήση της 25ης τροπολογίας του Συντάγματος, διαφορετικά θα προχωρήσει στην παραπομπή του για την “εξέγερση” και την εισβολή εναντίον του Καπιτωλίου

Η Πρόεδρος της Βουλής ζητά την άμεση απομάκρυνση του Προέδρου Τραμπ από το Λευκό Οίκο τώρα και όχι στις 20 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ο Τραμπ επιτέθηκε στη Δημοκρατία δηλώνει ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: