Τους πόνεσαν πολύ τους Τούρκους οι δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου: Αντέδρασε και το υπουργείο Εξωτερικών

File Photo: O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε παλαιότερη συνέντευξή του στο OPEN. Photo via OPEN TV




“Παράλογες” χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου για το Ισλάμ το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν τις διερευνητικές επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει συγκεκριμένα ότι καταδικάζει “έντονα τις παράλογες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, κατά τη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι”.

“Η υπέρτατη θρησκεία μας, το Ισλάμ, είναι μια θρησκεία ειρήνης, η οποία βασίζεται πάνω στην αντίληψη της ανοχής και της συμπόνιας και που στοχεύει στη διασφάλιση της συνύπαρξης των διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.

Είναι λυπηρό να προσβάλλεται η θρησκεία μας σε παγκόσμιες συνθήκες της πανδημίας που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, ενώ όλοι θα έπρεπε να καταβάλουν προσπάθειες να αναπτύξουν ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού και ανοχής.

Αποτελεί παράδειγμα του γεγονότος ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες, ενώ πρέπει να υπηρετούν την ειρήνη, σπέρνουν τους σπόρους της διχόνοιας στις κοινωνίες με τέτοιες αβάσιμες εκφράσεις” συμπληρώνεται.

“Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, που υποκινούν την εχθρότητα και τη βία κατά του Ισλάμ σε μια κοινωνία, δείχνουν επίσης το τρομακτικό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η Ισλαμοφοβία. Οι λόγοι πίσω από τον αυξανόμενο ρατσισμό κατά του Ισλάμ και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη είναι ουσιαστικά τέτοιες κακοήθεις ιδέες.

Το γεγονός ότι μια τέτοια ανακοίνωση έγινε σε μια περίοδο που γίνονται προκαταρκτικές ετοιμασίες για τις διερευνητικές επαφές έχει σημασία και αποτελεί ένα ατυχές βήμα υπονόμευσης της διαδικασίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για τις δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου στο OPEN: Οι Τούρκοι φωνάζουν, στα κάγκελα ο Αρχι-Ιμάμης της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: