Το θερινό παλάτι του Ερντογάν θα κοστίσει $ 85,6 εκ: Ξιπασιά με τα λεφτά των άλλων [video]

File photo: Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο παλάτι που έκτισε στην Άγκυρα, πηγή: @trpresidency




H οικονομία της Τουρκίας μπορεί να παραπαίει, ο πληθυσμός μπορεί να δοκιμάζεται από τον πληθωρισμό, την φτώχεια, ακόμη και την πείνα, αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν ζει κυριολεκτικά στον κόσμο του χτίζοντας παλάτια απίστευτης χλιδής και ξιπασιάς.

Το νέο, θερινό παλάτι που κατασκευάζεται για τον Τούρκο Πρόεδρο στην νοτιοδυτική παραλιακή πόλη της Μαρμαρίδας στην Τουρκία θα κοστίσει 640 εκατομμύρια λίρες (85,6 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το Επενδυτικό Πρόγραμμα του 2021 που  δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα το Σάββατο.

Εκατομμύρια λίρες έχουν ήδη δαπανηθεί στην οικοδομή των 300 δωματίων που βρίσκεται στον κόλπο Οκλούκ και άλλα 20 εκατομμύρια λίρες έχουν διατεθεί για το παλάτι το 2021, σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Συνολικά έχουν εκχωρηθεί 65.000 τετραγωνικά μέτρα γης για την κατασκευή, η οποία πρόκειται να περιλαμβάνει κάμποσα μικρά ανάκτορα με πισίνες και τρία ελικοδρόμια, έγραψε η εφημερίδα Birgün.

Το σχέδιο αυτό δέχθηκε τα μαζικά και σφοδρά πυρά βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και από περιβαλλοντολογικές ομάδες. Καταγγέλλουν ότι, πέραν των άλλων,  σημειώθηκε περιβαλλοντική καταστροφή μόνο και μόνο για να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή του.

Το κυρίως προεδρικό παλάτι του “σουλτάνου του Βοσπόρου”, 1.150 δωματίων στην Άγκυρα εκτείνεται σε 3,1 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια και χτίστηκε με κόστος 615 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα τρίτο προεδρικό παλάτι  κατασκευάζεται στην αρχαία πόλη Αχλάτ στην ανατολική επαρχία Μπιτλίς της Τουρκίας.

Πηγή: Ahval

 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Τουρκία άρχισε τις απελάσεις προσφύγων στη Συρία: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η υπόθεση

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: