Το πολιτικό προσωπικό της Κύπρου, άθελα του ελπίζω, γίνεται υποχείριο της τουρκικής προπαγάνδας…

Δύο εχθροί στο Προεδρικό Μέγαρο… Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παραλαμβάνει την ετήσια έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το έτος 2019 από τον Γενικό Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Φωτογραφία Χρίστος Αβρααμίδης




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η απαράδεκτη διευθέτηση των δύο κρατών, που εισήγαγαν για το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου η κατοχική Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, έχει διχάσει το πολιτικό προσωπικό της Κύπρου, που άθελα του ελπίζω, γίνεται υποχείριο της τουρκικής προπαγάνδας.

Αυτό που συμβαίνει είναι τρομακτικό. Κάθονται και ακούνε όλες τις βλακείες του μηχανισμού παραγωγής των τουρκικών “fake news” και τις διακινούν ανάμεσα στον ελληνικό πληθυσμό, δημιουργώντας μία άνευ προηγουμένου ηττοπάθεια.

Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα «αγρόν ηγόρασαν», διότι ως γνωστό «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται». Με αποτέλεσμα η «Μητέρα Πατρίδα» να βγάζει την ουρά της και να αφήνει τους Κύπριους πολιτικούς να αποφασίσουν για μία εθνική υπόθεση που αφορά την Ελλάδα. Αν χαθεί η Κύπρος, τι θα ακολουθήσει. Όλοι το γνωρίζουν στην Αθήνα…

  • Και βεβαίως είναι λάθος αυτή η πολιτική να αποφασίζει η Λευκωσία. Διότι αρκετοί πολιτικοί εκβιάζονται από τις ξένες δυνάμεις, ειδικά την ανθελληνική Βρετανία. Τουλάχιστον θα έπρεπε η «Μητέρα» και η «Θυγατέρα» να συναποφασίζουν.
  • Το ζήτημα είναι πως στην Αθήνα η ελίτ θα ήθελε να ξεμπερδεύει με την Κύπρο και το πρόβλημα της, ακόμα και αν η όποια «διευθέτηση» είναι εις βάρος του Ελληνισμού. Εντελώς απαράδεκτη είναι αυτή η ελίτ. Δεν θα την «χαλάσει» ακόμα και αν μικρύνει η Ελλάδα. Φτάνει να συνεχίσει να την απομυζά.

Το μέγα πρόβλημα, λοιπόν, είναι η συζήτηση για επιβολή της απαράδεκτης και διχοτομικής λύσης των δύο κρατών.

Η ομολογία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου, ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τον ενημέρωσε ότι λίγο-πολύ είναι και δική του θέση η λύση των «δύο κρατών», μας ενοχλεί και μας προβληματίζει. Βεβαίως λύση ΔΕΝ είναι. Αντίθετα θα ξεκινήσουν νέες περιπέτειες για το νησί και τον ελληνικό πληθυσμό, που αποτελεί την πλειοψηφία, διότι η Τουρκία -πόσες φορές να το φωνάξουμε- έχει σχέδιο και το υλοποιεί. Και στην Κύπρο. Και στο Αιγαίο.

Όλα τα παραπάνω μασκαραλίκια για τα δύο κράτη, οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι ξεκίνησαν από τον κ. Αναστασιάδη. Είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε με σιγουριά, και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πέσουμε θύματα της τουρκικής προπαγάνδας, όπως την πάτησαν πολλές φορές οι ηγέτες του δεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού και του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ.

Οι εν λόγω κύριοι, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο κ. Άντρος Κυπριανού, έχουν μυστικές επαφές με Τούρκους πολιτικούς και όχι μόνο, και περιέργως πείθονται οι δικοί μας αντί να πείσουν τους συνομιλητές τους. Και πάντα όλοι ξεσπούν στον …σάκο του μποξ, που στην περίπτωση μας είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αλλά τα θέλει και τα παθαίνει. «Πηδά» από λάθος σε λάθος και θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα έχει κληθεί να αποφασίσει ο λαός εκβιαστικά και υπό την απειλή της τουρκικής κατοχής όλου του νησιού.

Στην Κύπρο, η πλειοψηφία των πολιτικών, έχουν …«θέματα». Δίνουν μάχη με νύχια και με δόντια για να μην δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα για το τεράστιο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων». Γιατί; Επειδή θέλουν να προφυλάξουν τους δήθεν …επενδυτές; Όχι βέβαια. Για να προστατεύουν τους εαυτούς τους κρύβουν τα στοιχεία.

Αλλά θα βρεθούν οι αποδείξεις όσο και να τις κρύβουν οι πολιτικοί. Με τα σημερινά στοιχεία, το σκάνδαλο αγγίζει και τα δύο μεγάλα κόμματα. Τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Που διαφωνούν σε όλα τα θέματα, αλλά αλληλοκαλύπτονται για το Κυπριακό, όπου επιθυμούν πολύ κακή λύση για τον Ελληνισμό, και για τα θέματα της διαφθοράς.

  • Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν και ο κ. Αναστασιάδης αφήνει τη γλώσσα του και πάει περίπατο όταν συναντά Τούρκους αξιωματούχους. Φαίνεται ότι με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο ξενοδοχείο Saint Regis στη Νέα Υόρκη, δεν ήταν προσεκτικός. Και λέω φαίνεται, διότι όλη η πληροφόρηση  εκπορεύεται από την Άγκυρα.

Προσωπικά δεν τους πιστεύω τους Τούρκους και τους πράκτορες τους στις ελεύθερες περιοχές, διότι τους έχω πράξει. Παλιοί καλοί φίλοι του κ. Αναστασιάδη, τους οποίους είχε στο μισθολόγιο, και που τώρα είναι θανάσιμοι εχθροί του -καλά να σου κάνουν κ. Πρόεδρε, διότι είσαι ξεροκέφαλος- διέδωσαν ότι ο Τσαβούσογλου μαγνητοφώνησε τον κ. Αναστασιάδη.

Ούτε αυτό το πιστεύω, πρώτα απ’ όλα επειδή ο Τούρκος υπουργός είναι και βλάκας και μπουνταλάς. Μάλλον ο κ. Αναστασιάδης είναι αυτός που τον μαγνητοφώνησε, θα έλεγα…

Εν πάση περιπτώσει και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, η διευθέτηση των «δύο κρατών» δεν είναι λύση, αλλά σκληρή διχοτόμηση. Γι’ αυτό -και επειδή ο άβουλος Αντόνιο Γκουτέρες- γαργαλιέται με την ιδέα, ο κ. Αναστασιάδης ας του ξεκαθαρίσει και ας του υπογραμμίσει ότι την απορρίπτει. Λύση δεν είναι ούτε η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Εξυπηρετεί και αυτή μόνο την κατοχική δύναμη.

Αλλά θα τα πούμε σε επόμενα κείμενά μας για τη διευθέτηση αυτή, που σκαρφίστηκε ο Χένρι Κίσιγκερ, και μας ταλαιπωρεί από το 1975…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η έρευνα για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Κύπρου διεξάγεται από τους “δικούς μας”!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: