Το Κατάρ παροτρύνει τις αραβικές χώρες του Κόλπου να συνομιλήσουν με το Ιράν

File Photo O εμίρης του Κατάρ σείχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι EPA, ALI HAIDER μέσω ΚΥΠΕ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι δήλωσε στο Bloomberg ότι το Κατάρ παροτρύνει τις αραβικές χώρες του Κόλπου να εισέλθουν σε έναν διάλογο με το Ιράν και ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος για να διαμεσολαβήσει η Ντόχα στις διαπραγματεύσεις.

«Αυτό είναι επίσης, μία επιθυμία που συμμερίζονται και άλλα μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC)» δήλωσε ο ίδιος στην τηλεόραση Bloomberg TV κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του υποστηρίζει τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ του Ιράν και της Νότιας Κορέας, προκειμένου να απελευθερωθεί ένα τάνκερ που κατέλαβαν οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Σχολιάζοντας ξεχωριστά το ενδεχόμενο διεξαγωγής συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, δήλωσε ότι το Κατάρ θα διευκολύνει τη διεξαγωγή τους αν του ζητηθεί και θα υποστηρίξει οποιονδήποτε επιλεγεί για να το πράξει.

«Θέλουμε την επίτευξή της, θέλουμε να δούμε τη συμφωνία αυτή να συμβαίνει» δήλωσε ο ίδιος, για ενδεχόμενες συνομιλίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ντόχα, Κατάρ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Σε διαφημιστικό στραγγαλισμό με στόχο τη λογοκρισία υποβάλλει ο Ερντογάν τα social media

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: