Το Ισραήλ απαγορεύει όλες τις πτήσεις ξένων εταιρειών από και προς τη χώρα, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου

File Photo: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ παραλαμβάνει την πρώτη παρτίδα εμβολίων της Pfizer στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. EPA/ABIR SULTAN / POOL
Το Ισραήλ αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

Η απαγόρευση γίνεται σε μια προσπάθεια να αναχαιτισθεί η εξάπλωση των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz. Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη διακοπή των πτήσεων, γράφει στον ιστότοπό της η εφημερίδα.

Με βάση την πρόταση αυτή, τα αεροσκάφη ξένων εταιρειών δεν θα επιτρέπεται να προσγειώνονται σε ισραηλινά αεροδρόμια μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει το λοκντάουν που έχει επιβληθεί στη χώρα. Επιπροσθέτως, η έξοδος από τη χώρα θα επιτρέπεται μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: «Είμαστε μπροστά από όλον τον κόσμο. Καμία χώρα δεν έχει κάνει αυτό που πρόκειται να κάνουμε. Σφραγίζουμε ερμητικά τη χώρα».

Από τους περιορισμούς θα εξαιρεθούν τα ξένα αεροσκάφη μεταφοράς φορτίων, τα πυροσβεστικά και οι πτήσεις που αφορούν επείγουσες ιατρικές καταστάσεις. Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες δεν ανακοινώθηκαν.

Η πρόταση αυτή θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από τις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Συντάγματος, Νόμου και Δικαιοσύνης της Κνεσέτ.

Με πληροφορίες από Reuters, haaretz.com, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Γιατί το Ισραήλ διευρύνει τον εμβολιασμό και στις ηλικίες από 16 ως 18 ετών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: