Το 10,6% των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα αφορούσε ηλεκτρικά οχήματα   

File Photo Σασί από ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας Foxcom το οποίο ενσωματώνει την τεχνολογία «ανοικτής πλατφόρμας» και μπορεί να συναρμολογηθεί από πολλές εταιρείες EPA/RITCHIE B. TONGO μέσω ΚΥΠΕ




Με πτώση 2,3% έκλεισαν οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο. Ταξινομήθηκαν συνολικά 6.443 οχήματα, έναντι 6.597 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Πτωτικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις του έτους καθώς σημείωσαν πτώση 29% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Η κατηγορία που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Ελλήνων οδηγών ήταν η C κατηγορία, κερδίζοντας το 48,4% των συνολικών πωλήσεων. Η αμέσως επόμενη δημοφιλή κατηγορία ήταν η Β με ποσοστό 36,3% και ακολούθησε η Α κατηγορία με 7,2%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των SUV συγκέντρωσε η C κατηγορία με ποσοστό 27,8%, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξαν και για τα SUV της Β κατηγορίας με 13,9%.

Από το σύνολο των πωλήσεων τα οχήματα που κινούνται με βενζίνη κατέλαβαν το 36,8% και αυτά με πετρέλαιο το 34,6%.

Μεγάλη αύξηση (10,6%) σημείωσαν οι πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ επίσης μεγάλη αύξηση σημείωσαν και τα υβριδικά οχήματα με 16,5%. Τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο πήραν το 1,2% των συνολικών πωλήσεων και αυτά με υγραέριο το 0,3%.

Πτωτικά κινήθηκαν τον Δεκέμβριο και οι πωλήσεων καινούριων φορτηγών (-11,3%) με 626 μονάδες. Αντίθετα θετικά (44,4%) ήταν τα ποσοστά των πωλήσεων των καινούριων λεωφορείων με 26 μονάδες, όπως και αυτά των δικύκλων με αύξηση 72,3% και συνολικά 2.261 μονάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κυριάκος Παρασίδης

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ελληνική έρευνα στη Σαντορίνη: Τα υποθαλάσσια ηφαίστεια φιλοξενούν βακτήρια με ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: