Την επόμενη εβδομάδα οι αρχές της Μόσχας θα αποφασίσουν αν θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα

File Photo: Αστυνομικοί με μάσκες στη Ρωσία. EPA, ANATOLY MALTSEV




Οι αρχές της Μόσχας προτίθενται έπειτα από μιάμιση εβδομάδα να αποφασίσουν αν θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην πόλη εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωναϊού, καθώς διαπιστώθηκε μικρή μείωση του αριθμού ατόμων που νόσησαν και εισήχθησαν στα νοσοκομεία κατά την διάρκεια των εορτών, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Παρατηρήθηκε μια μικρή μείωση, αλλά όχι ριζική. Γι’ αυτό τον λόγο, θα δούμε τι θα συμβεί την επόμενη μια με μιάμιση εβδομάδα, θα δούμε αν πρόκειται για μια μόνιμη, σταθερή τάση ή απλά είναι μια ενδιάμεση περίοδος, μετά την οποία θα επακολουθήσει η έξαρση των μολύνσεων», δήλωσε ο Σομπιάνιν επισημαίνοντας ότι αυτή την περίοδο πολλοί Μοσχοβίτες επιστρέφουν από τις άδειές τους και είναι δύσκολο να πει κανείς πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό.

Ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε επίσης ότι μέχρι σήμερα στην ρωσική πρωτεύουσα έχουν εμβολιασθεί περίπου 140.000 άτομα και πως θα αυξηθούν τα κέντρα εγγραφής για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ώστε να διασφαλισθεί ο μέγιστος αριθμός εμβολιασμών στο διάστημα των επόμενων δύο έως τριών εβδομάδων.

Με πληροφορίες TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία
]

Συζήτηση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: