Την ανησυχία της Ουάσινγκτον για την μεταχείριση του Ναβάλνι από την Ρωσία εξέφρασε ο Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπογράφει εκτελεστική δράση με την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τον υπουργό Άμυνας Στρατηγό Λόιντ Όστιν, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον, στις 25 Ιανουαρίου 2021. EPA, Doug Mills
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τη μεταχείριση από την Ρωσία του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι,

ενώ παράλληλα ότι επιδιώκει την παράταση της συνθήκης New Start που έχει συνάψει με την Μόσχα για τον περιορισμό των πυρηνικών εξοπλισμών.

«Μπορούμε και να εργαζόμαστε και για το αμοιβαίο συμφέρον της χώρας μας όπως μια συμφωνία για την New Start, και να καταστήσουμε σαφές στη Ρωσία ότι ανησυχούμε πολύ για τη συμπεριφορά τους, είτε πρόκειται για τον Ναβάλνι, είτε πρόκειται για την Solar Winds, είτε για τις αναφορές επικήρυξης Αμερικανών στο Αφγανιστάν», είπε σε δημοσιογράφους.

Η αναφορά του στην Solar Winds σχετίζεται με μια μαζική κυβερνοεπίθεση που έπληξε τις ΗΠΑ και για την οποία κατηγορείται η Μόσχα. Για το Αφγανιστάν, ο πρόεδρος Μπάιντεν αναφερόταν σε καταγγελίες ότι Ρώσοι πρόσφεραν αμοιβές σε μαχητές Ταλιμπάν για να δολοφονήσουν Αμερικανούς στη χώρα.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Με προεδρική εντολή παρατείνονται οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στις ΗΠΑ για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal