Τι σημαίνει η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Ερντογάν και του Μακρόν; Είναι δυνατή η συμφιλίωση;

File Photo: Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. EPA, CHRISTOPHE ENA, POOL MAXPPP OUT




Με τίτλο «Η Τουρκία και η Γαλλία βρίσκονται στο δρόμο της συμφιλίωσης», ο Raffaello “Yazan” Villani γράφει στην dailymuslim.it:

«Ο Erdogan και ο Macron αντάλλαξαν δύο επιστολές που αφορούν τις προσωπικές και περιφερειακές τους διαφορές, προσπαθώντας να αρχίσουν να ακολουθούν ένα μονοπάτι που θα τους οδηγήσει να βελτιώσουν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών τους.

Ο Υπουργός Τσαβούσογλου ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε επιστολή στον Γάλλο Εμάνουελ Μακρόν, για να του ευχηθεί καλή χρονιά. Μετά την επιστολή, η γαλλική κυβέρνηση πρότεινε διμερείς διαβουλεύσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, για περιφερειακά ζητήματα όπως η Συρία και η Λιβύη και μια συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα.

“Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα λάβαμε την επιστολή του Macron, πράγμα πολύ θετικό. Ο Macron ξεκίνησε την επιστολή του με τούρκικο χαιρετισμό, γράφοντας με το χέρι: «Αγαπητέ Tayyip»», είπε ο Cavusoglu, ο οποίος συνεχίζει:

«Ο Macron εξέφρασε την προθυμία του να συναντήσει τον πρόεδρο για να ενισχύσουν τις σχέσεις και να συζητήσουν ευρωπαϊκές υποθέσεις». Ο Erdogan, σύμφωνα με τον Cavusoglu, θα ήθελε να συναντήσει τον Macron αυτοπροσώπως, αλλά πρώτα οι δύο ηγέτες πρέπει να μιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εδώ και μήνες, οι δύο Πρόεδροι «χτυπούν ο ένας τον άλλον», ξεκινώντας από τον Macron με τα βλασφημικά κινούμενα σχέδια και καταλήγοντας με τον Erdogan να λέει στους Γάλλους να απαλλαγούν από τον Πρόεδρό τους. 

Τούρκοι αξιωματούχοι γνωρίζουν ότι με τον Τζο Μπάιντεν περισσότερο υπέρ της Ευρώπης, η Τουρκία θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί και ο Erdogan έχει ήδη κάνει μια σειρά από ανοίγματα προς το Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Σαουδική Αραβία και την Ελλάδα για να δώσει στους διπλωμάτες του την δυνατότητα των ελιγμών μετά την ορκωμοσία στις 20 αυτού του μήνα στον Λευκό Οίκο.

ΠΗΓΗ: dailymuslim.it – Turchia e Francia sono sulla strada della riappacificazione

Πωλείται εκκλησία στην Τουρκία! Αγγελία στο Διαδίκτυο, ζητούν 6,3 εκατ. τουρκικές λίρες…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: