Θετικός στον κορωναϊό ο ΥΠΟΙΚ Πορτογαλίας: Σε καραντίνα Ντομπρόβσκις και Βεστάγκερ

File Photo: Το κτίριο όπου στεγάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. EPA, JULIEN WARNAND, μέσω ΚΥΠΕ




Θετικός στον COVID-19 διαγνώστηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Ζουάου Λεάου μετά την επίσημη επίσκεψη των μελών της Κομισιόν στη Λισαβόνα.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν, το βράδυ του Σαββάτου ενημέρωσε τον Τύπο πως οι πορτογαλικές αρχές ειδοποίησαν την Κομισιόν ότι ο Υπουργός Οικονομικών Ζουάου Λεάου βρέθηκε θετικός στον COVID-19 μετά το πέρας της επίσκεψης του Κολεγίου για την έναρξη της προεδρίας.

Σημείωσε δε ότι με βάση τις πληροφορίες που ελήφθησαν, η εκτελεστική Αντιπρόεδρος Βεστάγκερ και ο Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις, καθώς και η Επίτροπος Φερέιρα θεωρούνται στενές επαφές του εν λόγω Υπουργού.

Έχουν ενημερωθεί και θα τηρήσουν τους βελγικούς κανόνες για την καραντίνα από σήμερα, με τεστ την 7η ημέρα, και επιπλέον καραντίνα έως το αποτέλεσμα  με εξαίρεση μόνο για άσκηση βασικών λειτουργιών.

Όπως σημειώνεται ούτε η Πρόεδρος ούτε τα άλλα μέλη του Κολεγίου πληρούν τα κριτήρια που πρέπει για να θεωρηθούν στενές επαφές. Η Πρόεδρος von der Leyen και το Κολέγιο των Επιτρόπων του εύχονται γρήγορη ανάρρωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Αθανασίου/ΓΒΑ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια οι νεκροί από τον κορωναϊό παγκοσμίως: Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα με 395.851 θανάτους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: