Τετέλεσται: Ο αντιπρόεδρος Πενς απέρριψε το αίτημα Τραμπ για απόρριψη της εκλογής του Μπάιντεν

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς με την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόσι στη κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, στην Ουάσιγκτον. EPA, Erin Schaff / POOL




Ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε σήμερα ότι απορρίπτει το αίτημα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να προσπαθήσει να εμποδίσει την επιβεβαίωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν ως επόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών από το Κογκρέσο.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτο το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο κ. Πενς ήδη συμμετέχει στην κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας, η οποία διακόπηκε για να διεξαχθεί η σχετική συζήτηση στη Γερουσία..

Η δήλωση του κ. Πενς που εγκατέλειψε τον κ. Τραμπ ήρθε λίγα λεπτά πριν ο Αντιπρόεδρος ξεκινήσει να προεδρεύει σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου, το οποίο συνέρχεται για να κηρύξει τον Τζο Μπάιντεν νικητή των εκλογών.

Η δήλωση επιβεβαιώνει την άποψη των εμπειρογνωμόνων των εκλογών: ότι ο αντιπρόεδρος δεν έχει καμία εξουσία βάσει του Συντάγματος να αρνηθεί να αποδεχθεί την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών από μεμονωμένες πολιτείες.

Καθώς ο κ. Πενς δημοσίευε τη δήλωσή του, ο κ. Τραμπ μιλούσε σε μια συγκέντρωση έξω από τον Λευκό Οίκο, όπου επανέλαβε το αίτημά του να ανατρέψει τα αποτελέσματα, που δίνουν την προεδρία στον κ. Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο:
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, καταφεύγοντας πίσω από τους “περιορισμούς” του Συντάγματος.

Ο Πενς παρουσίασε τα επιχειρήματά του σε επιστολή που δημοσιοποιήθηκε μόλις πριν από την έναρξη έκτακτης συνεδρίασης του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, ζήτησε από τον Μάικ Πενς, ο οποίος προεδρεύει αυτής της συνεδρίασης, να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να αρνηθεί να αναγνωρίσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: