Τέλος ο Τσώρτσιλ από το Οβάλ γραφείο: Αλλαγές με πολιτικό νόημα από τον Μπάιντεν [video]

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν στις πρώτες του υπογραφές στο Οβάλ Γραφείο. EPA/Doug Mills / POOL




Υστερα από τέσσερα χρόνια ο πρόεδρος Μπάιντεν αφαίρεσε ξανά την προτομή του Τσώρτσιλ από το Οβάλ γραφείο.

Την προτομή είχε επαναφέρει εκεί ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ αφού και ο Μπαράκ Ομπάμα την είχε «εξοβελίσει» σε κάποιο λιγότερο εμφανές σημείο.

Μάλιστα η επαναφορά της προτομής Τσώρτσιλ από τον Τραμπ είχε ικανοποιήσει ιδιαίτερα τους Βρετανούς, ενώ η αποκαθήλωσή της από τον Ομπάμα παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο.

Παρελθόν είναι επίσης το πορτραίτο του 7ου Προέδρου των ΗΠΑ, Άντριου Τζάκσον ενός λαϊκιστή με τον οποίο ο Τραμπ αρεσκόταν να ταυτίζεται και ο οποίος, σημειωτέον,  επίσης αντιμετώπισε παραπομπή χωρίς πάντως να καθαιρεθεί.

Πλέον, στη μία πλευρά του γραφείου στο οποίο κάθεται ο Αμερικανός Πρόεδρος βρίσκεται ένα μεγάλο πορτραίτο του Φραγκλίνου Ρούσβελτ, υπόμνηση προς στον Πρόεδρο που βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει σημαντικές κρίσεις, όπως σημειώνει η Washington Post.

Στο τζάκι τοποθετήθηκαν οι προτομές του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Ρόμπερτ Κένεντι.

Πίσω από το γραφείο βρίσκεται η προτομή του Σέζαρ Τσάβεζ- του μεξικανικής καταγωγής ακτιβιστή για τα δικαιώματα των εργατών γης-  ενώ στον χώρο υπάρχουν προτομές της Ρόζα Παρκς και  της Έλινορ Ρούσβελτ.

Τα πορτραίτα επίσης του  Τζορτζ Ουάσινγκτον και του Αβράμ Λίνκολν έχουν ζευγοποιηθεί.

Μαζί με τον Τραμπ φεύγουν επίσης και οι χρυσές κουρτίνες και αντικαθίστανται από εκείνες που κρέμονταν επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, σε πιο σκούρα αλλά πάλι χρυσή απόχρωση συνδυασμένες με ένα σκουρο μπλε ριχτάρι.

Επίσης οι σημαίες των διάφορων σωμάτων του στρατού αντικαθίστανται από μία αμερικανική σημαία και μία ακόμη με την προεδρική σφραγίδα.

Με πληροφορίες από CNN, BBC

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Φασολάδα, τζατζίκι, μουσακάς και μπακλαβάς: Μια Ελληνίδα σεφ μαγειρεύει στον Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: