Τα smartphones καίνε τον Τούρκο πρόξενο και τον μάγειρα για την κατασκοπεία στη Ρόδο

Πολλές εικόνες από το οπτικό υλικό που έχει κατασχεθεί από τις Ελληνικές αρχές απεικονίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πρόσωπα από φρουρές νησιών ή νησίδων αλλά και οχυρώσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πηγή εικόνας: Hellas Journal




Σημαντικά στοιχεία για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης φέρεται να περιέχουν έχουν τα smartphones των δύο κατηγορούμενων για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο.

Αυτό δημοσιεύει ο ιστότοπος dimokratiki.gr επικαλούμενος στοιχεία από την έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Συγκεκριμένα, κατά την εργαστηριακή εξέταση των δύο smartphones των κατηγορούμενων, του 35χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και του 52χρονου πρώην μάγειρα του πλοίου «ΣΤΑΥΡΟΣ» εντοπίστηκαν τα εξής:

Στο κινητό του 35χρονου βρέθηκαν μεταξύ άλλων 98 «SMS», 7332 κλησεις, 423 μεταφορτώσεις «downloads» αρχείων, 15 καταχωρήσεις ημερολογίου, 91 αρχεία κειμένου, 33 αρχεία εικόνας και 442 αρχεία ήχου και στο κινητό του 52χρονου 213 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), 900 σύντομα γραπτά μηνύματα, τύπου «SMS», 429 αναζητούμενοι όροι στο διαδίκτυο, 1146 αναγνωριστικά ασυρμάτων δικτύων, 96 εγγραφές αυτόματης συμπλήρωσης, το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο, 1404 κλήσεις, 98 μεταφορτώσεις (downloads) αρχείων, 29 λογαριασμοί χρηστών, δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ιστορικό συνομιλιών, των εφαρμογών «facebook messenger», «native messages», «twitter», «viber» και «whatsapp», 3533 τοποθεσίες, ιστορικό συνομιλιών των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων «ΒiP» και «treema», 342 αρχεία κειμένου, 623 αρχεία εικόνας και 7 αρχεία ήχου.

Στο κινητό του 52χρονου: Από το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο του 52χρονου προκύπτει ότι επισκεπτόταν την σελίδα του Πολεμικού Ναυτικού και προέβαινε σε καταγραφή των χαρακτηριστικών του στόλου, όπως παρουσιάζεται εκεί, προκειμένου να προβαίνει σε αντιπαραβολή με τα όσα είχε καταγράψει ο ίδιος.

Βρέθηκε πλήθος μεταξύ τους συνομιλιών με μηνύματα στα τούρκικα κυρίως σε διάφορες εφαρμογές επικοινωνίας.

Βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες πολεμικών πλοίων και πλοίου της Frontex στο κινητό που ανήκει στον 35χρονο γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου.

Το SMS που «καίει»

Σε ό,τι αφορά τα μηνύματα που αντάλλασσαν εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει μήνυμα που αντήλλαξαν την 07.55 ώρα της 3ης Νοεμβρίου 2020:

52χρονος: «Το σκάφος P32 δεν είναι ορατό στο σημείο. Είναι σωστός ο αριθμός;»
35χρονος: «Δεν φαίνεται εντελώς επειδή είναι σκοτεινά».

Ο 52χρονος χρησιμοποιώντας τη συσκευή κινητού τηλεφώνου του, περιηγείτο στο διαδίκτυο τουλάχιστον από την 09:48 ώρα της ίδιας ημέρας στην επίσημη ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού προφανώς αναζητώντας το προαναφερόμενο σκάφος.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ελληνικό αίτημα σε Κομισιόν και Frontex για επιστροφή 1.450 αλλοδαπών στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: