Τα ίδια και τα αυτά στη Βραζιλία: Πάνω από 63.500 τα κρούσματα, 1.283 οι νεκροί σε 24 ώρες

File Photo: Διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης Μπολσονάρο στο Σάο Πάολο. EPA, SEBASTIAO MOREIRA




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 63.520 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.283 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 220.161 νεκρούς επί συνόλου 8.996.876 μολύνσεων από την 26η Φεβρουαρίου 2020, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η Βραζιλία, η χώρα που κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας και τρίτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, σε απόλυτα μεγέθη, έχει βρεθεί αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα με το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα άρχισε εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, που όμως συναντά αρκετά εμπόδια, με σημαντικότερο την έλλειψη επαρκών ποσοτήτων δόσεων εγκεκριμένων εμβολίων.

  • Η πρώτη παρτίδα δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τον νέο κορονοϊό αναμένεται στη χώρα εντός της ημέρας

Η Βολιβία θα παραλάβει σήμερα Πέμπτη την πρώτη παρτίδα δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Εξωτερικών στη Λα Πας.

«Η πρώτη παρτίδα (…) στάλθηκε από τη Ρωσία στο Μπουένος Άιρες», την πρωτεύουσα της Αργεντινής, κι αναμένεται ότι «θα φθάσει στη χώρα μας» εντός της ημέρας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΥΠΕΞ.

Την Τρίτη αναχώρησε από τη Μόσχα αεροσκάφος της Aerolíneas Argentinas που μετέφερε την τρίτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου στην Αργεντινή. Σύμφωνα με τη βολιβιανή κυβέρνηση, σε αυτό φορτώθηκαν επίσης δόσεις που θα παραδοθούν στη Λα Πας. «Στο Μπουένος Άιρες, η παρτίδα θα φορτωθεί σε αεροσκάφος της Boliviana de Aviación» με προορισμό τη βολιβιανή πρωτεύουσα, διευκρίνισε.

Τον Δεκέμβριο ο πρόεδρος Λουίς Άρσε ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια 5,2 εκατ. δόσεων του εμβολίου Sputnik V, που επαρκούν για την ανοσοποίηση 2,6 εκατ. ανθρώπων.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil – Μπουένος Άιρες, Argentina

Τέταρτο σε νεκρούς το Μεξικό στον κόσμο: 1.623 θάνατοι και σχεδόν 18 χιλιάδες κρούσματα σε 24 ώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: