Στο ρελαντί η νέα νίκη του Ολυμπιακού: Νίκησε με 3-1τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη

Ο παίκτης του ΟΣΦΠ Αχμέντ Χασάν μάχεται για την μπάλα με τον παίκτη του Απόλλωνα Σμύρνηςκατά τη διάρκεια του αγώνα Απόλλων Σμύρνης – ΟΣΦΠ για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League, στο Γήπεδο Καμαράς, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το «Γεώργιος Καμάρας» επικρατώντας με 3-1 του Απόλλων Σμύρνης, σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική της Super League.

Αχμέντ Χασάν (31’, 90’+3’) και Γιαν Εμβιλά (72’) τα γκολ των «ερυθρόλευκων» που έφτασαν στην τέταρτη διαδοχική νίκη τους και επέστρεψαν στο +14 από τη δεύτερη ΑΕΚ. Λίγα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι από την ομάδα του Γιώργου Παράσχου που γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της, με τον Αμπιόλα Ντάουντα (89’) να πετυχαίνει το γκολ της τιμής.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό, αλλά φάσεις άργησαν να έρθουν. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 19’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη, ο Χασάν έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Νταβίνο Βερχούλστ. Ο Βέλγος τερματοφύλακας του Απόλλωνα έδιωξε στην αριστερή του γωνία το φάουλ του Φορτούνη στο 26’ αλλά η τρίτη φορά ήταν και η… φαρμακερή. Από σέντρα του Θανάση Ανδρούτσου, ο Γκουστάβο Λουίζ-Ντομίνγκες απέτυχε να απομακρύνει την μπάλα κι από κοντά ο Χασάν έκανε το 0-1 στο 31’! Έξι λεπτά μετά, ο Βερχούλστ θέλησε να βρει συμπαίκτη του, ωστόσο πάσαρε στον Χασάν, με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, όμως, να σώζει στο πλασέ του Αιγύπτιου, διορθώνοντας το λάθος του. Μοναδική καλή στιγμή για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο πρώτο μέρος, ένα αναιμικό σουτ του Τόμας Μπεντινέλι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, χωρίς πάντως να ανησυχήσει τον Ζοσέ Σα.

Λίγα πράγματα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στο 57’ ο Αρμίντο Μπρούμα πέρασε την κάθετη πάσα στον Χασάν, ο τελευταίος πέρασε τον Βερχούλστ όμως κι η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή. Στο 65’, από εκτέλεση φάουλ του Σάββα Τσαμπούρη, ο Νίκος Ιωαννίδης έκανε δυνατή κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σα. Πολύ πιο αποτελεσματικός αποδείχθηκε ο Εμβιλά στο 72’. Από κόρνερ του Ματιέ Βαλμπουενά και πρώτη κεφαλιά του Χασάν, ο Γάλλος μέσος έσπρωξε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα για το 0-2. Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (79’), Χασάν (85’) και Ρούμπεν Σεμέδο (88’) δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα κι η μπάλα «τιμώρησε». Ο Απόλλωνας μείωσε στο επόμενο λεπτό, όταν από γέμισμα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μπα δε βρήκε την μπάλα, η οποία κόντραρε στον Σεμέδο ξεγελώντας τον Σα κι από κοντά ο Αμπιόλα Ντάουντα την έσπρωξε στα δίχτυα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ωστόσο, ο Χασάν με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έπειτα από φάουλ του Βαλμπουενά διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Α’ Βοηθός: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Β’ Βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)

4ος: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

VAR: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

AVAR: Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής)

Κίτρινες: Μπεντινέλι, Τσαμπούρης, Καραγκούνης – Καμαρά, Ανδρούτσος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βερχούλστ, Βιτλής (84’ Βάρκας), Μπρούσιτς, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (77’ Κιτόκο), Σλίβκα, Τσαμπούρης, Κολ (84’ Καραγκούνης), Μπεντινέλι (77’ Χουχούμης), Μουνιέ (76’ Ντάουντα), Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης (81’ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (58’ Εμβιλά), Βρουσάι (63’ Βαλμπουενά), Φορτούνης (63’ Πέπε), Μπρούμα (81’ Μασούρας), Χασάν.

***Μετά το «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Τζόνι Φαν’τ Σχιπ έδωσε το «παρών» και στις εξέδρες του «Γεώργιος Καμάρας». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρακολούθησε τους αγώνες Παναθηναϊκός – Λαμία και Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός για να τσεκάρει παίκτες ενόψει της έναρξης της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 (25/3 Ισπανία – Ελλάδα και 31/3 Ελλάδα – Γεωργία) .

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Με το παρθενικό γκολ του Αμίρ Αγκάγιεφ στη Super League ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: