Στο Αγρίνιο ξέσπασε η κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές, πλημμύρες, υπερχειλίσεις ρεμάτων

File Photo: Έντονο ήταν το κρύο στις νότιες περιοχές της χώρας. @amna_news




Προβλήματα σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως στον Δήμο Αγρινίου έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας, που εκδηλώνεται με έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει περίπου 50 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο Αγρινίου, χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών και μηχανημάτων για να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού γυμνασίου και λυκείου.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Νικολόπουλος, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων βρίσκονται ήδη σε οριακό σημείο πολλά υδατορέματα στους Δήμους Αγρινίου, Ξηρόμερου, Ακτίου- Βόνιτσας και Μεσολογγίου, ενώ στην περιοχή της Ναυπακτίας έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις.

Πάντως, όπως επισημαίνει, όλα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και μισθωμένα μηχανήματα, εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποτρέψουν πιθανές υπερχειλίσεις των υδατορεμάτων.

Μετά την εκδήλωση των έντονων βροχοπτώσεων, στην περιοχή του Αγρινίου, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής, έχουν τεθεί προληπτικά σε κατάσταση μερικής επιφυλακής, έπειτα από εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Παράλληλα, έχει κινητοποιηθεί και η 6η ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ενώ κλιμάκια της πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν σε αντλήσεις υδάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή Η. Κάνιστρα
Πάτρα, Ελλάδα

Σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας: Απότομη πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: