Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα Πέμπτη το νομοσχέδιο για τα Rafale

File Photo: Γαλλικό μαχητικό Rafale M της Dassault. EPA, IAN LANGSDON μέσω ΚΥΠΕ




Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα Πέμπτη στις 11:00 το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, το οποίο υπερψηφίσθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης από την Επιτροπή ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Με τις ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη σύμβαση προμήθειας των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Eπιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25, καταψήφισε το ΚΚΕ.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος κάλεσε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια τονίζοντας πως  πρόκειται για «ένα πραγματικά εμβληματικό εγχείρημα απότομης και δραματικής ενίσχυσης των δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας και του συνολικού αποτρεπτικού αποτυπώματος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σημείωσε δε ότι ανάλογη ενίσχυση «είχε πολύ καιρό να συμβεί στην Ελλάδα» καθώς και ότι «συμβαίνει και μάλιστα με ασυνήθιστα ταχείς ρυθμούς, με πνεύμα σεβασμού και συμμόρφωσης και προς τη συνολική διαφάνεια και προς τη νομιμότητα, αλλά και προς την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».

Ως προς τις επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜεΡΑ25 υπογράμμισε πως «δεν ξέρω εάν αμφιταλαντεύεστε ανάμεσα στην εξεύρεση ενός κίνητρου για να πείτε το «ναι» ή την επίκληση μιας δικαιολογίας για να πείτε το «όχι». Δεν το έχω ξεκαθαρίσει ακόμη (μέσα μου). Ελπίζω να ισχύει το πρώτο». «Κατανοώ» είπε «ότι είναι εύλογο να έχετε επιφυλάξεις, αλλά νομίζω ότι απαντήθηκαν οι περισσότερες».

Αναφορικά με τα επιχειρήματα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα ότι η σύμβαση αυτή θα έπρεπε να ήταν καλύτερη, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως «εδώ έχουμε μια σύμβαση αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης που πάντα στη διαδικασία αυτή κάποιοι όροι γίνονται δεκτοί καθόλα, κάποιοι όροι γίνονται δεκτοί εν μέρει και κάποιοι όροι απορρίπτονται από το ένα ή το άλλο μέρος. Έτσι έγινε και εδώ πέρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΡΤ

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ελληνικό αίτημα σε Κομισιόν και Frontex για επιστροφή 1.450 αλλοδαπών στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: