Στην Ιρλανδία τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 100.000: 2.259 νεκροί εξαιτίας της COVID-19

Ξεπέρασαν τα 100.000 τα κρούσματα του νέου κορονοϊού, 2.259 νεκροί εξαιτίας της COVID-19 στην Ιρλανδία. Στο στιγμιότυπο μία κυρία λαμβάνει το εμβόλιο στο Δουβλίνο. EPA, MARC O’SULLIVAN / POOL




Το υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.962 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό να ξεπερνά τις 100.000 περιπτώσεις και να φθάνει τις 101.887.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε ως εδώ τους 2.259 νεκρούς, καθώς το προηγούμενο 24ωρο υπέκυψαν άλλοι 7 ασθενείς με την COVID-19.

Χθες το απόγευμα στα ιρλανδικά νοσοκομεία νοσηλεύονταν 685 ασθενείς με την COVID-19, 62 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Σε 24 ώρες εισήχθησαν 96 ασθενείς.

«Διαπιστώνουμε ραγδαία αύξηση των μολύνσεων, που οδηγεί σε πολύ ταχεία αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ», που δεν αντέχει το σύστημα υγείας, τόνισε ο Δρ. Τόνι Χούλαχαν, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Νωρίτερα χθες ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μίχαλ Μάρτιν τόνισε μέσω Twitter ότι εξαιτίας της «ταχείας ανόδου» των κρουσμάτων, «είναι σημαντικότερο παρά ποτέ ο καθένας μας να κάνει αυτό που του ζητείται. Μείνετε σπίτι και περιορίστε τις κοινωνικές επαφές».

Ο αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης Λίο Βαράντκαρ δήλωσε στη δημόσια ιρλανδική ραδιοφωνία και τηλεόραση RTÉ ότι οι ισχύοντες περιορισμοί θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ ωσότου εμβολιαστούν όλοι όσοι διατρέχουν κίνδυνο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ως τον Φεβρουάριο.

Οι αρχές ξεκίνησαν εκστρατεία ανοσοποίησης με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στα τέλη του Δεκεμβρίου, ενώ, αντιμέτωπες με την αναζωπύρωση των μολύνσεων μετά τις γιορτές, αποφάσισαν να επαναφέρουν στο υψηλότερό τους επίπεδο τα περιοριστικά μέτρα.

Μεξικό: 5.211 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 362 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.211 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 362 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 127.213 νεκρούς επί συνόλου 1.448.755 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας ωστόσο έχουν αναγνωρίσει ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται από τις αρχές.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δουβλίνο, Ireland

Η Σκοτία έχει χάσει το στοίχημα, ο ιός κυριαρχεί: Οδεύει σε νέο lockdown από σήμερα ως την άνοιξη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: