Στην Ιορδανία αρχίσει ο εμβολιασμός την Τετάρτη: Εγκρίθηκε το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm

Photo EPA/AREF TAHERKENAREH μέσω ΚΥΠΕ




Η Ιορδανία ενέκρινε σήμερα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που παράγει ο κινεζικός φαρμακευτικός κολοσσός Sinopharm και ανακοίνωσε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού θα αρχίσει την Τετάρτη.

“Εγκρίθηκε η επείγουσα χρήση του εμβολίου της Sinopharm κατά του νέου κορονοϊού”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων της Ιορδανίας (JFDA), Νίζαρ Μχέιντατ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Mamlaka.

Σύμφωνα με την κινεζική φαρμακοβιομηχανία, το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 79%.

“Αυτό είναι το δεύτερο εμβόλιο που διατίθεται στην Ιορδανία μετά το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech” που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο, υπενθύμισε ο Μχέιντατ.

Η πρώτη παρτίδα των εμβολίων της Sinopharm θα φθάσει απόψε τα μεσάνυχτα”, είπε οι γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ουάελ Χαγιάτζνεχ μιλώντας στην τηλεόραση και διευκρίνισε ότι η Ιορδανία έχει παραγγείλει “αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις”.

Η πρώτη παρτίδα του αμερικανο-γερμανικού εμβολίου Pfizer-BioNTech αναμένεται να φθάσει τη Δευτέρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ναζίρ Ομπέιντατ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra.

Το Αμάν έχει υπογράψει συμφωνία και με τον αμερικανικό όμιλο Johnson & Johnson και η χώρα αναμένεται να λάβει τουλάχιστον 200.000 δόσεις κατά το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον υπουργό. Ο Ομπέιντατ είπε ότι το εμβόλιο θα διατίθεται δωρεάν στους Ιορδανούς και τους αλλοδαπούς που διαμένουν στη χώρα.

Το βασίλειο, που έχει 11 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει επίσημα περισσότερα από 305.000 κρούσματα Covid-19 και σχεδόν 4.000 νεκρούς.

Με πληροφορίες AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αμάν, Ιορδανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: