Σταματούν τα δρομολόγια προς Μεξικό και Καραϊβική οι αεροπορικές εταιρείες του Καναδά ανακοίνωσε ο Τριντό

File Photo: Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό κατά την διάρκεια δηλώσεών του. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες του Καναδά συμφώνησαν να διακόψουν όλα τα δρομολόγιά τους προς το Μεξικό και την Καραϊβική για τρεις μήνες,

αρχής γενομένης από την Κυριακή, καθώς η πανδημία δεν υποχωρεί και το πρόγραμμα εμβολιασμού καθυστερεί, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Όλοι οι επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς στον Καναδά από άλλες χώρες θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ για την Covid-19 στο αεροδρόμιο και να περιμένουν σε ξενοδοχείο για τρεις ημέρες, με δικά τους έξοδα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

«Δεν είναι τώρα η ώρα για αεροπορικά ταξίδια», τόνισε ο Καναδός πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Τριντό αποκάλυψε ότι η επόμενη παρτίδα των εμβολίων της εταιρείας Moderna θα είναι μικρότερη από όσο προβλεπόταν αρχικά, περίπου κατά 25%.

Ο Τριντό δεχόταν πιέσεις από τους πολιτικούς ηγέτες των επαρχιών να επιβάλει περιορισμούς επειδή πέρσι την άνοιξη, οι ταξιδιώτες που επέστρεφαν από τις διακοπές τους έφεραν μαζί τους τον νέο κορονοϊό.

Μόνο τέσσερα αεροδρόμια θα παραμείνουν ανοιχτά για διεθνείς πτήσεις: του Βανκούβερ, του Τορόντο, του Κάλγκαρι και του Μόντρεαλ. Και τις επόμενες εβδομάδες οι Καναδοί που επιστρέφουν από τις ΗΠΑ, από τα χερσαία σύνορα, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος.

Η εταιρεία WestJet εκτιμά ότι θα ακυρωθούν περίπου 950 πτήσεις από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Απριλίου. Υπό κανονικές συνθήκες, θα εκτελούσε 6.500 πτήσεις προς το Μεξικό και την Καραϊβική, ανέφερε μια εκπρόσωπός της.

Σε ανακοίνωσή της, η Air Canada ανέφερε επίσης ότι θα διακόψει τα δρομολόγια προς 15 προορισμούς. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 5,3%, στα 19,91 δολάρια Καναδά, το απόγευμα.

Την Πέμπτη στον Καναδά αναφέρθηκαν 4.877 νέα κρούσματα της Covid-19. Από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει 19.664 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από Reuters, Sputnik μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οτάβα, Καναδάς

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

H Γαλλία κλείνει τα σύνορα για όλες τις χώρες εκτός της ΕΕ: Μόνο με αρνητικό θα μπαίνουν οι Ευρωπαίοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: