Στα 92,2 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε σε δημοπρασία πίνακας του Σάντρο Μποτιτσέλι

Γραφεία του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s. EPA, JUSTIN LANE




Στην τιμή ρεκόρ των 92,2 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε σήμερα ένας πίνακας του διακεκριμένου ζωγράφου της Αναγέννησης Σάντρο Μποτιτσέλι σε δημοπρασία που οργανώθηκε από τον οίκο Sotheby’s.

Τον πίνακα, που εικονίζει έναν νεαρό άνδρα ο οποίος κρατάει μια εικόνα, διεκδικούσαν δύο συλλέκτες. Κατακυρώθηκε σε εκείνον που πρόσφερε 80 εκατομμύρια δολάρια, στα οποία θα προστεθούν οι φόροι και η προμήθεια του οίκου δημοπρασιών.

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει δοθεί για πίνακα από τον Μάιο του 2019, όταν πουλήθηκαν οι «Θημωνιές» του Κλοντ Μονέ έναντι 110 εκατομμυρίων δολαρίων. Η υψηλότερη τιμή για πίνακα του Μποτιτσέλι ήταν τα 10,4 εκατ. δολάρια που δόθηκαν το 2013 για το έργο «Η Παρθένος με το Θείο Βρέφος και τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή».

Δεν είναι γνωστό ποιο πρόσωπο εικονίζεται στον πίνακα, ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για κάποιο μέλος της πανίσχυρης φλωρεντινής οικογένειας των Μεδίκων. Δεν φέρει χρονολογία, εκτιμάται όμως ότι φιλοτεχνήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1480. Το έργο ανήκε στον Νεοϋορκέζο μεγιστάνα των ακινήτων Σέλντον Σόλοου που το είχε αγοράσει το 1982 έναντι 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων και είχε εκτεθεί πολλές φορές σε διάφορα μουσεία. Ο Σόλοου απεβίωσε στα μέσα Νοεμβρίου. Η οικογένειά του αρχικά σκεφτόταν να ιδρύσει ένα μουσείο στη Νέα Υόρκη για να στεγάσει τη συλλογή του, αλλά τελικά η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.

Με πληροφορίες AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: