Σοφία Μπεκατώρου: Ήταν μόνο η αρχή – Aποκαλύψεις από Μάνια Μπίκοφ, Ραμπέα Ιατρίδου [photo]

File Photo Η Σοφία Μπεκατώρου που “ξεκλείδωσε” την υπόθεση Screenshot Οpen TV YouTube




Μετά τη Σοφία Μπεκατώρου, οι αθλήτριες Μάνια Μπίκοφ και Ραμπέα Ιατρίδου έκαναν τις δικές τους αποκαλύψεις για την κακοποίηση που υπέστησαν, την ίδια ώρα που η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας προέβη σε μια τουλάχιστον περίεργη ανακοίνωση…παντελούς άγνοιας και επιπλέον, έμμεσης επίθεσης στην Ολυμπιονίκη μας.

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για όσα υπέστη από μέλος του χώρου της ιστιοπλοΐας το 1998, κατά τη Διαδικτυακής Ημερίδας με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή για μία σειρά αποκαλύψεων σεξουαλικών κακοποιήσεων στον χώρο του αθλητισμού.

Έτσι, λίγα 24ωρα μετά τη Σοφία Μπεκατώρου προχώρησαν σε αποκαλύψεις σεξουαλικής παρενόχλησης η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ και η κολυμβήτρια τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου. Η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ μοιράστηκε μέσω της σελίδας της στο Facebook τη δική της τραυματική εμπειρία που βίωσε σε μικρή ηλικία επισκεπτόμενη γιατρό ο οποίος θα τη βοηθούσε να ξεπεράσει τραυματισμό στον ώμο.

Η ανάρτηση της Μάνιας Μπίκοφ

Μια γυναίκα βρίσκει το θάρρος και δημόσια μιλά για τη σεξουαλικη κακοποίηση που υπέστη χρόνια πριν κ αντί αυτό να…

Δημοσιεύτηκε από Mania Bikof στις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Μια γυναίκα βρίσκει το θάρρος και δημόσια μιλά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη χρόνια πριν κ αντί αυτό να αφυπνίσει, ταρακουνήσει, προβληματισει κάθε έναν, ειδικά του χώρου του αθλήματος της, η ίδια δέχεται πλήθος μηνυμάτων που εμμέσως πλην σαφώς την κρίνουν γιατί της πήρε τόσα χρόνια, ότι τα ήθελε, ότι το κάνει για την δημοσιότητα.

Είστε όλοι τραγικοί.. Οι γυναίκες δε,, που σχολιάζετε στο ίδιο μήκος κύματος είστε εμετικές.

 

H αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης της Ολυμπιονίκη μας Sofia Bekatorou έσκασε σαν βόμβα λες και τα εγκλήματα αυτής…

Δημοσιεύτηκε από Rabea Iatridou στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Δεν άκουσε δεν είδε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Άγνοια δηλώνει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για τις σοβαρές καταγγελίες, στις οποίες προέβη η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, στο κανάλι του Marie Claire αποκαλύπτοντας ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΙΟ επισημαίνει ότι δεν έχει γίνει δέκτης καταγγελίας, έστω και άτυπης, από την αθλήτρια, ενώ καταλήγει τονίζοντας ότι «θα πράξει τα δέοντα» για οτιδήποτε εμπίπτει στην αρμοδιότητά της.

Η Ομοσπονδία, απευθύνει μάλιστα μια περίεργη και επικριτική προτροπή… στην Μπεκατώρου, τονίζοντας:

“Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ethnos.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δεν άκουσαν, δεν είδαν: Η τραγωδία της Σοφίας Μπεκατώρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: